O-STA

Skype predstavlja video klice preko iPhona

Delite trenutke, ki pomenijo največ preko 3G in WiFi

LUXEMBOURG--(BUSINESS WIRE)-- Skype je danes predstavil novo verzijo svoje aplikacije za iPhone, ki omogoča video klice milijonom mobilnih uporabnikom po svetu preko omrežij 3G in WiFi. Novi Skype for iPhone App, ki ga lahko od danes naložite s spletne trgovine Apple App Store, prvič omogoča uporabnikom naprav iPhone, iPad in iPod touch zastonj* odhodne in dohodne video klice prek Skypa. Uporabniki lahko sedaj med pogovorom tudi vidijo svoje družinske člane, prijatelje in sodelavce po vsem svetu. Glede na to, da Skype v vsakem trenutku hkrati uporablja približno 25 milijonov uporabnikov**, vam novi Skype za iPhone omogoča, da lažje delite trenutke, kjerkoli že ste.

Video klici bistveno izboljšajo Skype izkušnjo na iPhonu, ki jo Apple uvršča med pet glavnih brezplačnih aplikacij za iPhone leta 2010. Sedaj lahko uporabniki sprejemajo in oddajajo brezplačne klice s Skypa na Skype, kličejo mobilne in stacionarne številke po vsem svetu po zelo nizkih cenah ter delijo še več skupnih trenutkov s pomočjo videoklicev Skype za iPhone.

"Video klici so v prvih šestih mesecih leta 2010 predstavljali 40% vse komunikacije prek Skypa, zato so si naši uporabniki goreče želeli možnosti video klicev prek mobilnega telefona," je dejal Neil Stevens, direktor oddelka za uporabnike pri podjetju Skype. "Skype je s tem, ko je svojim tradicionalnim uporabnikom omogočil video klice doma ali v službi preko računalnika, na poti preko mobilnih telefonov in v dnevni sobi preko televizijskega sprejemnika, milijonom ljudi ponudil možnost, da delijo video trenutke kjerkoli že so."

Video klic raven komunikacije popelje onkraj prenosa informacij do skupne izkušnje ljudi, ki si delijo katerokoli izkušnjo kjerkoli že so, pa naj gre za vojaka na misiji v tujini, ki spremlja rojstvo svojega otroka, najdražje, ki se sporazumevajo z znakovnim jezikom, ali sodelavce, ki delajo na skupnem projektu, čeprav so na različnih koncih sveta - možnosti so neskončne.

Uporabniki lahko video klice Skype naložijo na svoje iPhone prek povezave 3G* ali WiFi. Nova aplikacija Skype za iPhone je kompatibilna z napravami iPhone 4, iPhone 3GS in iPod touch 4. generacije z operacijskim sistemom i0S 4.0 ali novejšim. Sprejem video vsebin je na voljo na napravah iPod touch 3. generacije ter iPadih. Klici so možni med napravami z novo aplikacijo Skype za iPhone in računalnike z operacijskimi sistemi Windows 4.2 ali več, Mac 2.8 ali več, Linux in ASUS Videophone.

Skype za iPhone si lahko brezplačno naložite iz spletne trgovine Apple App Store ali na www.skype.com/go/iphone.

*Za nalaganje dodatnih vsebin je potrebno doplačilo. Za najboljšo kakovost posnetkov Skype priporoča zmogljivo povezavo WiFi.

**V najbolj prometnih terminih, od novembra 2010.

Vsebine za medije:

  • Fotografije za nalaganje
  • Spletni dnevnik z več informacijami
  • B-roll - fotografije na zahtevo uporabnikov

O Skypu

Skype je ponudnik komunikacijske platforme, katere namen je porušiti ovire pri komunikaciji. S pomočjo spletne aplikacije si lahko družinski člani, prijatelji in sodelavci brezplačno izmenjujejo sporočila ter zvočne in video vsebine. Po nizkih cenah lahko kličejo stacionarne in mobilne številke kjerkoli po svetu. Skype je pred kratkim uvedel možnost skupinskih video klicev, ki omogočajo druženje na daljavo skupinam z več kot dvema članoma.

Skype je bil ustanovljen leta 2003 v Luxembourgu. Brezplačno ga je možno naložiti na računalnike, mobilne telefone in druge povezovalne naprave s spletne strani www.skype.com.

Novice o Skypu lahko spremljate na spletnem dnevniku: blogs.skype.com

Twitter: twitter.com/skype ali Facebook: www.facebook.com/skype

Vir: Skype

Kontakt:

Kaplow PR for Skype
Aziza Johnson
skype@kaplowpr.com