O-STA

S pomočjo skupinskih klicev preko Skypa počnite več stvari skupaj, kjerkoli že ste

Skype zagnal nov plačljiv paket

Mednarodno srečanje CES 2011

LAS VEGAS - Skype je 5. januarja v okviru sejma zabavne elektronike Consumer Electronics Show (CES) uradno zagnal platformo skupinskih video klicev za fizične uporabnike in podjetja, ki ljudem omogoča skupaj narediti več, kjerkoli že so. Naj si želite z video klicem zbobnati skupaj svojo družino ali se bolje povezati s svojimi sodelavci širom po svetu, skupinski video klici olajšajo vzpostavitev povezav treh ali več ljudi s pomočjo enega samega klica. Video klici so predstavljali približno 40% vseh pogovorov na Skypu v prvi polovici leta 2010.

Platforma za skupinske video klice je na voljo kot del novega plačljivega paketa Skype, ki omogoča skupinske video klice skupaj z dostopom do žive podpore strankam preko dnevnega kupona za 3,49 evra* ali preko mesečne naročnine za 5,99* evra. Uporabniki skypa, ki se bodo za uporabo skupinskih video klicev odločili v prvem mesecu po zagonu platforme bodo deležni 33-odstotnega popusta na 3 ali 12-mesečno naročnino. Novi uporabniki bodo lahko platformo sedem dni uporabljali zastonj. Še več, tisti, ki se bodo prijavili za skupinske video klice bodo lahko uveljavljali 25-odstotni popust pri nakupu spletne kamere z visoko ločljivostjo.

Skupinski video klici so na voljo tudi kot del poslovne različice Skypa, namizne aplikacije za osebne računalnike, ki podjetjem omogočajo nadzor uporabe Skypa med zaposlenimi preko funkcije izklopa programa ali različnih konfiguracij. S pomočjo skupinskih video klicev lahko podjetja brez težav vzpostavijo neposredna srečanja v resničnem času in zagotovijo več sodelovanja in produktivnosti. Podjetja, ki uporabljajo Skype manager in ki se bodo prijavila za platformo skupinskih video klicev, bodo pri 3 ali 12-mesečnih naročnini deležna 33-odstotnega popusta. Tudi pri nakupu paketa slušalk in mikrofonov bodo dobila 15-odstotni popust.

Skupinski video klici so družine, prijatelje in sodelavce povezali kot nikoli poprej. Primeri so španska družina, ki je bila združena po več kot šestih letih, platforma Global Learning Exchange, ki je povezala učilnice v Singapurju in kalifornijskem Bakersfieldu, ter podjetja kot ePromos, ki lažje sodelujejo z oddaljenimi sodelavci in dobavitelji.

Za zagon skupinskega video klica je dovolj že, če ima samo eden od udeleženih aktivirano sedemdnevno poskusno verzijo ali plačan dnevni kupon ali mesečno naročnino, pri čemer uporablja skype za windows 5.1. Vsi udeleženci, ki želijo prejemati video, morajo uporabljati vsaj različico skypa 5.0 za operacijska sistema mac ali windows. Skype video klici med dvema uporabnikoma bodo še naprej na voljo brezplačno.

viri za medije:

* študije o koristih skupinskih video klicev za fizične uporabnike in organizacije

* fotografije primerov skupinskih video klicev in drugih proizvodov Skype

* video posnetki primerov uporabe video klicev s strani podjetij

* cene ne vključujejo DDV. Cene, vključno z DDV, so 4,01 evra za dnevni kupon in 6,80 evra za mesečno naročnino. Veljajo pravila primerne uporabe.

O programski opremi Skype

Skype je komunikacijska platforma, ki želi odpraviti ovire pri komunikaciji. S pomočjo spletne aplikacije si lahko družinski člani, prijatelji in sodelavci brezplačno izmenjujejo sporočila ter zvočne in video vsebine. Po nizkih cenah lahko kličejo stacionarne in mobilne številke kjerkoli po svetu. Skype je pred kratkim ponudil možnost skupinskih video klicev, ki omogočajo druženje na daljavo skupinam z več kot dvema članoma.

Skype je prišel na tržišče leta 2003 v Luxemburgu. Brezplačno ga je možno naložiti na računalnike, mobilne telefone in druge povezovalne naprave s spletne strani www.skype.com.

Novice o Skypu lahko spremljate na spletnem dnevniku: blogs.skype.com

Twitter: twitter.com/skype ali Facebook: www.facebook.com/skype

Kontakti:

Kaplow for Skype

Aziza Johnson

212.221.1713

ajohnson@kaplowpr.com

ali

Meghan Cross

212.221.1713

mcross@kaplowpr.com

Vir: Skype