O-STA

SAOP poenostavil poslovanje porabnikov proračunskih sredstev

S posebnim programskim pripomočkom Poročilo za poračun odbitka DDV uporabniki SAOPjevega iCentra avtomatizirajo pripravo podatkov za celoletni dokončni poračun odbitka vstopnega DDV.

ŠEMPETER PRI GORICI, 11. januar 2011 - V podjetju SAOP, vodilnem proizvajalcu poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, so izdelali nov programski pripomoček, ki občinam, javnim zavodom in drugim porabnikom proračunskega denarja poenostavi dokončni poračun odbitnega deleža vstopnega DDV. S tem programskim pripomočkom organizacije v samo nekaj minutah izdelajo natančno Poročilo za poračun odbitka vstopnega DDV, za katerega na primer v velikih zavodih porabijo tudi nekaj dni. Proračunski porabniki morajo za leto 2010 omenjeno poročilo pripraviti in oddati na DURS najkasneje do 31. januarja 2011, na podlagi česar se jim bo upošteval akontativni odbitni delež DDV za leto 2011.

"Poročilo za poračun odbitka DDV je na voljo brezplačno za vse uporabnike poslovnih rešitev iCenter, kar povečuje dodano vrednost in konkurenčnost SAOPjevih poslovnih rešitev za proračunske porabnike," je povedala Liljana Zorn, vodja prodaje iCentra v SAOPju.

Kot pravi Jana Trbižan, svetovalka za knjigovodstvo v SAOPju, novi programski pripomoček odpravi vrsto ročnih opravil, na primer iskanje in zbiranje podatkov v informacijskem sistemu, prepisovanje podatkov v Excel, preračunavanje odbitka ter izdelavo samega poročila za potrebe DURSa. Pripomoček Poročilo za poračun odbitka DDV ta postopek povsem avtomatizira, tako da v računovodstvih za izdelavo celoletnega poročila porabijo le nekaj minut. Poleg tega se lahko bolje posvetijo vsebini poročila namesto operativnemu delu, kot je zbiranje računov in seštevanje postavk, s čimer se zmanjša tudi možnost napak.

Pripomoček Poročilo za poračun odbitka DDV je uporabnikom iCentra že na voljo za brezplačen prenos in namestitev.

Dodatne informacije:


Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki... http://www.saop.si/site/o_podjetju_za_novinarje/413/za_novinarje.aspx

Peter Krkoč, Vodja marketinga in odnosov z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: http://www.saop.si