O-STA

Udeleženci SAOP konference 2011 stopajo v novo leto "obuti"

"Ne ostanite bosi!" je bilo namreč geslo letošnje tradicionalne SAOP konference 2011, na kateri so priznani strokovnjaki z različnih področij uporabnike SAOP-jevih rešitev iCenter in miniMAX seznanili z najpomembnejšimi novostmi s področja DDV, dohodnine, izterjav ter varovanja osebnih podatkov.

ŠEMPETER PRI GORICI, LJUBLJANA, 14. januar 2011 - Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, je organiziralo tradicionalno SAOP konferenco 2011, kjer so strokovnjaki s področja računovodstva, prava in davkov predstavili vrsto aktualnih tem. Celodnevni dogodek je v Kongresni center Mons v Ljubljani privabil predstavnike številnih podjetij in organizacij iz javnega sektorja in gospodarstva, ki pri svojem delu s pridom uporabljajo rešitve podjetja SAOP.

Napolnjeno dvorano je na začetku pestrega programa nagovorila Sonja Šinigoj, direktorica podjetja SAOP, ki je izrazila upanje, da bodo lahko na letošnji konferenci izmenjali številna nova spoznanja in izzive ter skupaj poiskali tudi odgovore nanje. "Zaupanje in partnerstvo sta pokazatelja, zaradi katerih se vsako leto zberemo v tolikšnem številu. Pri tem bi rada poudarila predvsem pomen znanja, s katerim podjetje SAOP uporabnikom rešitev iCenter in miniMAX pomaga pri udejanjanju njihovih poslovnih ciljev in strategij," je med drugim povedala Sonja Šinigoj v svojem pozdravnem nagovoru.

S strokovnim delom srečanja je pričela Jana Blažič, vodja podpore programa iCenter in svetovalka za področje plač, ki je udeležence seznanila s spremembami pri posredovanju podatkov za dohodnino 2010 prek SAOP-jeve rešitve iCenter. Hkrati je potekalo predavanje Petre Šinigoj, ki je v podjetju SAOP zaposlena na oddelku miniMAX. Udeležence je seznanila z novostmi programa miniMAX, med drugim z obračunom DDV po plačani realizaciji, plačevanjem prek sistema SEPA ter rešitvijo za podporo pri poslovanju turističnih agencij. Mag. Tanja Urbanija, davčna svetovalka iz podjetja BDO svetovanje, je v nadaljevanju prikazala aktualne probleme s področja DDV, kot so dobropisi in solidarna odgovornost. Sodnica na izvršilnem oddelku Višjega sodišča v Ljubljani Karmen Ceranja je predstavila učinkovito uveljavljanje denarnih terjatev v izvršilnem postopku. Zadnji predavatelj na tokratnem SAOP-jevem druženju je bil mag. Andrej Tomšič, namestnik informacijske pooblaščenke, ki je predstavil zahteve glede zasebnosti in varstva osebnih podatkov v informacijski družbi.

Prijetno celodnevno druženje je povezoval eden izmed najboljših slovenskih stand-up komikov Vid Valič, ki je na koncu poskrbel, da so udeleženci tudi letošnjo SAOP konferenco zapuščali nasmejani.

Dodatne informacije:


Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki... http://www.saop.si/site/o_podjetju_za_novinarje/413/za_novinarje.aspx

Peter Krkoč, Vodja marketinga in odnosov z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: http://www.saop.si