O-STA

Novinarska konferenca Dnevi kulture 2011 - Celje

Zavod Celeia Celje vabi na novinarsko konferenco, ki bo v sredo, 26. 1. 2011, ob 11.00, v kavarni Celjskega doma na Krekovem trgu 3.

Novinarska konferenca je namenjena predstavitvi projekta

Dnevi kulture 2011, ki se bodo odvijali v Celju od 1. do 8. 2. 2011.

Posebej bo izpostavljen projekt javne diskusije "Pecha Kucha", ki se bo v mestu odvijal prvič in prinaša vizijo starega mestnega jedra v dvajsetih podobah, šestih minutah in štiridesetih sekundah.

Kako oživiti staro mestno jedro? Kako ohraniti bivanje v njem ? ...

Vprašanja si bodo zastavljali in nanje odgovarjali učenci in dijaki celjskih osnovnih ter srednjih šol ter strokovnjaki s področja arhitekture, muzeologije, turizma, urbanizma, umetnosti in širša javnost.

Na novinarski konferenci bo podrobno predstavljena tudi letošnja najpomembnejša razstava Centra sodobnih umetnosti Celje z naslovom Javne zadeve / Public Matters, ki jo kustosi Centra pripravljajo v sodelovanju s kustosom Brankom Franceschijem iz Zagreba.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali: Mag. Milena Čeko Pungartnik, direktorica Zavoda Celeia Celje, Nevenka Šivavec, svetovalka za kulturo, Saška Rakef, koordinatorka projekta Pecha Kucha in Marijana Kolenko, ravnateljica OŠ Lava.

Vljudno vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite na tel.: 03 42 87 941 ali po elektronski pošti:

novice.zavodceleia @celje.si

Vabljeni!