O-STA

Videokonferenca v živo ISL Groop TV v pogovorni oddaji Trikotnik

Podjetje XLAB je uspešno lansiralo svoj videokonferenčni sistem ISL Groop TV v novi pogovorni oddaji na slovenski nacionalni televiziji. Oddaja kot novost uvaja interakcijo z občinstvom preko spletne videokonference, ki televiziji kot mediju dodaja novo dimenzijo, ki jo prinaša internet. V prvi oddaji je preko videokonference ISL Groop TV v živo sodelovala tudi finalistka letošnje Eme, pevka April.

Video: pevka April v videokonferenci ISL Groop TV (kliknite na http://www.youtube.com/watch?v=ZOj-jL-LZZY)

ISL Groop TV je razvilo domače visokotehnološko podjetje XLAB, ki svoj razvoj usmerja v razvoj oblačnih aplikacij za sodelovanje na daljavo. Glavna značilnost videokonference je enostavna uporaba, ki je ključnega pomena za komuniciranje z naključnimi spletnimi obiskovalci, ki niso nujno računalniško spretni. Vsak gledalec se lahko z nekaj enostavnimi koraki pridruži videokonferenci.

Videokonferenčna tehnologija, ki so jo na RTV SLO uporabili v oddaji Trikotnik, odpira niz različnih scenarijev ter lahko spletno usposobi mnogo različnih dogodkov. Lahko popestri poslovno konferenco, izboljša sejemsko predstavitev, koncert, gledališko predstavo, služi kot reality tv, ... Kljub temu, da se dogodki med seboj razlikujejo, imajo skupni cilj, ki je premagati geografske razdalje

s pomočjo interakcije preko spletne videokonference v živo. Spletne konference odpirajo povsem nov medij in možnosti uporabe, ki so z izidom ISL Groop TV postale dostopne vsem.

Popestrite poslovni dogodek z videokonferenco ISL Groop TV.

ISL Groop TV je različica XLABove programske opreme za spletne sestanke ISL Groop, prikrojena za potrebe televizijske pogovorne oddaje. Je zadnji plod razvoja podjetja XLAB, ki se je na svetovnem trgu uveljavilo s svojimi enostavnimi rešitvami za računalniško pomoč in dostop na daljavo, spletne sestanke in spletni pogovor v živo. Danes njihove rešitve uporablja več kot 90.000 poslovnih uporabnikov, ki letno vzpostavijo več kot 5 milijonov sej. Za dodatne informacije se lahko obrnete na podjetje XLAB preko elektronskega naslova sales@islonline.com .