O-STA

XLABove rešitve za delo na daljavo v pomoč prebivalcem Japonske

Ljubljana, 17. marec, 2011. V sodelovanju s svojimi lokalnimi poslovnimi partnerji na Japonskem, bo slovensko visokotehnološko podjetje XLAB vsem japonskim podjetjem omogočilo brezplačno uporabo svojih programskih rešitev za delo in sestanke na daljavo. Zaradi zapletov z jedrsko elektrarno Fukušima in s tem povezanim tveganjem, ki lahko ogrozi zdravje ljudi, namreč vse več japonskih podjetij poziva svoje zaposlene, naj ostanejo doma in se ne izpostavljajo morebitnemu povečanemu radioaktivnemu sevanju.

"Naši japonski partnerji nas vsakodnevno obveščajo o dogajanju na Japonskem. Sporočili so nam, da je veliko podjetij, med njimi tudi Sony in Fuji Film, svojim zaposlenim naročilo, naj ostanejo doma in delajo od doma. Za takšen način dela so se odločili tudi naši partnerji," razlaga Jure Pompe, direktor podjetja XLAB. Da bi prebivalcem Japonske pomagali v izrednih razmerah, se je podjetje XLAB na pobudo lokalnega japonskega partnerja, podjetja OceanBridge, odločilo, da vsem japonskim prebivalcem in prebivalkam ter podjetjem nudi brezplačno dvomesečno uporabo svojih štirih programskih rešitev, ki omogočajo delo od doma, računalniško podporo na daljavo, spletne sestanke in spletni pogovor v živo. "Zavedli smo se, da lahko naša orodja olajšajo nastalo situacijo, zaposleni se lahko od doma povežejo s službenim računalnikom ali se sestanejo v spletnem sestanku. Prav tako so lahko s pomočjo videokonference v stiku z oddaljenimi sorodniki ali prijatelji, kar jim v tem trenutku gotovo veliko pomeni," pove g. Pompe. V primeru, da se razmere na Japonskem v naslednjih 60 dneh ne bi izboljšale, je XLAB pripravljen brezplačno uporabo svojih orodjih še podaljšati.

XLAB in japonsko podjetje OceanBridge sta se povezala tudi s predstavnico slovenskega veleposlaništva v Tokiu, gospo Heleno Drnovšek-Zorko, ki je bil vesela podpore s strani slovenskega podjetja. XLABovo akcijo so takoj objavili tudi na spletni strani Ministrstva za zunanje zadeve, kjer želijo k podobnim akcijam spodbuditi tudi druga slovenska podjetja, ki poslujejo na Japonskem.