O-STA

V Celjskem domu koncert ansambla Domen z Vižarji

Večer odlične narodnozabavne glasbe z obilico zanimivih gostov

Celje, 22. marec 2011, Zavod Celeia Celje in Ansambel Domen z Vižarji vabita v nedeljo, 27. marca 2011 ob 18.00 v Celjski dom na odlično glasbeno doživetje, kot nalašč za vse ljubitelje narodnozabavne glasbe. Gostje: Domen Kumer, Ansambel Ekart, Ansambel Domen z Vižarji, Oktet Podoglarji, absolutni svetovni prvak na diatonični harmoniki 2010 Martin Težak, Folklorna skupina Rožmarin iz Barja, humorist Pohorski klatež, humorist Pepi ter Pihalni orkester Nova cerkev. Prireditev bo povezoval Janez Dolinar. Cena vstopnice: 10 EUR. Predprodaja in prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-pošta:tic@celje.si ter eno uro pred koncertom v Celjskem domu.

Zavod Celeia Celje skupaj z ansamblom Domen z Vižarji organizira koncert narodnozabavne glasbe na katerem se bo občinstvu predstavila vrsta zanimivih nastopajočih. Poleg odličnih glasbenikov, se bodo občinstvu predstavili še folkoristi, humoristi in člani pihalnega orkestra.

O ansamblu Domen z Vižarji

Člani ansambla VIŽARJI beležijo peto obletnico delovanja. V ansamblu delujejo sami "prekaljeni in dozoreli muzikanti", ki se v glasbenem smislu zelo dobro čutijo, kar se pozitivno izraža tudi pri njihovi glasbeni izvedbi in interpretaciji. Grega Oblak, Oto Črešnar in Domen Jevšenak so skupaj igrali že v ansamblu Hlapci. Nekateri člani ansambla so želi uspehe tudi kot individualni glasbeniki, pri čemer je treba izpostaviti Domna, ki je bil med drugim tudi absolutni zmagovalec Zlate harmonike v letih 1991 in 1992, leta 1995 pa je osvojil tudi Veliko nagrado Slovenije. Basist in pevec ansambla Oto Črešnar je svojo glasbeno pot pričel že v rani mladosti, saj je že kot desetletni deček igral pri ansamblu Dobrava, kasneje pri ansamblu Polskavski upi in še pri nekaterih drugih. Ansambel Vižarji je bil ustanovljen marca 2005, člana pa sta vse do jeseni 2009 poleg Ota in Domna bila še Bojan Kolar - kitara in Nada Konec - vokal. Jeseni 2009 je Bojana na kitari zamenjal Grega, ki je igral pri ansamblih Zreških 6 in Veseli prijatelji ter si tako pridobil veliko bogatih izkušenj, pevko Nado pa je ob odhodu na porodniško zamenjala Andreja Črešnar, sedaj članica ansambla Unikat. Med zadnjimi se je ansamblu pridružila pevka Sanja Planko, tudi sicer najmlajša članica. Čeprav najmlajša ima vseeno bogate glasbene izkušnje, saj je bila pred prihodom k Vižarjem članica uspešnega ansambla Šmarski muzikantje. Sanja zelo rada prime tudi za diatonično harmoniko. Ansambel Domen z Vižarji je dobitnik nagrade za najboljšo melodijo za vižo Zala deklica, katere avtor je Domen Jevšenak in 2. mesta strokovne žirije, ki ju je osvojil na 2. festivalu narodnozabavne glasbe za veliko nagrado Dolenjske Šentjernej 2010.

V priponi prilagamo fotomaterial

Na fotografiji člani ansambla Domen z Vižarji (iz arhiva ansambla)

Več info: Domen Jevšenak, tel.: 040 498 260, e-pošta:domenj@siol.net