O-STA

SAOP-jevih 24 let znanja, ustvarjalnosti in zaupanja

ŠEMPETER PRI GORICI, 1. april 2011 - Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, je ob praznovanju 24. obletnice ustanovitve podjetja priredilo dan odprtih vrat, ki so se ga udeležila številna severnoprimorska podjetja. Letošnji SAOPjev rojstni dan so zaznamovali številni pomembni dosežki, ki pomenijo poseben mejnik v poslovanju enega najstarejših ponudnikov poslovnih programov na Slovenskem. Podjetje je v zadnjem letu preneslo na srbsko tržišče oba segmenta poslovnih rešitev, iCenter za srednje in velike organizacije ter miniMAX za vodenje poslovanja mikro in majhnih podjetij. Poleg tega je s stalnim vlaganjem v trženje in razvoj spletne poslovne rešitev miniMAX kronalo svoje več kot 5-letne napore in v Sloveniji dokončno utrdilo poslovno-tehnološki model e-računovodstva. O razvoju SAOP-ja priča tudi nedaven izbor podjetja za najboljšega zaposlovalca, v kategoriji srednjih podjetij, nacionalnega izbora Zlata nit.

Kot je povedal mag. Miran Turk, župan Občine Šempeter-Vrtojba, so v občini ponosni, da v njihovem okolišu deluje tako ugledno in uspešno podjetje, kot je SAOP. S svojo neprestano rastjo v smislu prihodka in zaposlenih ter nadpovprečno visokim vlaganjem v razvoj predstavlja enega od paradnih konjev občine Šempeter-Vrtojba.

"Lepo je praznovati v družbi domačih. SAOP po 24 letih delovanja predstavlja motivirano in visoko usposobljeno ekipo, ki po eni strani živi za nove poslovne izzive, po drugi strani pa z razumevanjem, spoštovanjem in profesionalizmom uresničuje potrebe obstoječih strank," je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP in poudarila, da danes SAOP regionalnemu tržišču ne ponuja samo tehnološko dovršenih poslovnih rešitev, ampak tudi vrsto dobrih praks, s katerimi lahko izboljšajo celotno poslovanje od optimizacije procesov do poslovne kulture.

SAOP je s 1. aprilom začel uradno prodajo spletnega poslovnega programa miniMAX za računovodske servise ter majhna in mikro podjetja v Srbiji. V Sloveniji so prek miniMAX-a vzpostavili referenčni poslovni model e-računovodstva, ki že pomembno prispeva h kakovosti poslovanja, zniževanju stroškov in izboljšanju konkurenčnosti malega gospodarstva. SAOP je za mnoga informacijska podjetja v Sloveniji postal zgled, da se lahko s stalnim vlaganjem v znanje, v zaposlene in v stranke doseže več kot z milijonskimi krediti.

SAOP je bil letos na vseslovenskem izboru Zlata nit izbran za najboljšega zaposlovalca med srednjimi podjetji v Sloveniji. "Ta dosežek pomeni po eni strani odlično delo novega vodstva, po drugi strani pa kaže na to, da nam je po dveh letih v podjetju uspelo utrditi nove vrednote, ki jih danes uresničujemo na vsakem koraku," je povedala Sonja Šinigoj. SAOP na vrednotah - zaupanje, učinkovitost, ustvarjalnost, partnerstvo, zanesljivost in prijaznost - gradi s svojim poslovnim okoljem novo raven odnosov, kulturo, ki omogoča fazne preskoke tudi v poslovni uspešnosti njihovih strank.

"V mestni občini Nova Gorica, kjer je podjetje SAOP pred 24 leti tudi pričelo delovati, smo zadovoljni, da kot najboljši delodajalec zaposluje tudi ljudi iz naše občine. Obenem smo kot eden prvih uporabnikov njegovih poslovnih rešitev zadovoljni ne samo s kakovostjo, temveč tudi s pristopom in podporo, ki jo občini nudi že vsa ta leta," je povedal Matej Arčon, župan Mestne občine Nova Gorica.

Podjetje je na svojem dnevu odprtih vrat posebno pozornost namenilo problematiki podjetjij iz matičnega poslovnega okolja, severnoprimorske regije. "SAOP lahko pomembno prispeva k razvoju severnoprimorskega gospodarstva in dvigu konkurenčnosti naših podjetij na širšem slovenskem in tujih trgih," je še poudarila Sonja Šinigoj. Kot vodilni ponudnik poslovnih rešitev in zaradi geografske bližine, ki po eni strani pomeni možnost hitrejšega odziva na uporabniške probleme, po drugi strani pa tudi boljše razumevanje poslovanja v tem gospodarskem in socialnem okolju, SAOP predstavlja prvo izbiro za podjetja in ustanove v tem delu Slovenije.

Podjetje je v sklopu dneva odprtih vrat otvorilo tudi razstavo slik otrok zaposlenih, ki so jih ustvarili ob svojem obisku podjetja.

-Konec sporočila-

++ Podpis k sliki (Od leve proti desni): mag. Miran Turk, župan občine Šempeter-Vrtojba, Matej Arčon, župan mestne občine Nova Gorica, Zlatko-Martin Marušič, župan občine Miren-Kostanjevica.

O podjetju SAOP

Podjetje SAOP je bilo ustanovljeno leta 1987 in med prvimi na slovenskem tržišču ponudilo lastno programsko opremo. Kot vodilni za razvoj poslovnih programskih rešitev in storitev za računovodske servise, podjetja ter javne ustanove, zaposlujejo več kot 50 visoko izobraženih strokovnjakov. Njihove rešitve uporablja prek 3.700 strank ter več kot 14.000 uporabnikov. Za inovativnost so prejeli že več nagrad državnega in mednarodnega pomena.

Dodatne informacije


Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki... http://www.saop.si/site/o_podjetju_za_novinarje/413/za_novinarje.aspx

Peter Krkoč, Vodja marketinga in odnosov z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: http://www.saop.si