O-STA

V Celju danes uradna otvoritev 29. Mednarodnega mladinskega pevskega festivala

Včeraj se je pesem že vila na izbranih lokacijah v središču mesta in v Celjskem domu

Celje, 7. april 2011, Zavod Celeia Celje danes ob 20.00 uradno odpira 29. Mednarodni mladinski pevski festival. Včeraj se je v Celjskem domu že odvila "Pesmca"-Območno srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov za občine Celje, Dobrna, štore in Vojnik. Prav tako smo v središču mesta lahko prisluhnili prvim pevskim sestavom, ki so se odzvali povabilu za sodelovanje v "Minutki za pesem", enemu izmed dveh spremljevalnih projektov festivala. Od danes do konca festivala si lahko ogledate posnetke nastopov pevskih sestavov na youtube kanalu, ki smo ga na Zavodu Celeia Celje odprli ob tej priložnosti. Obiščite http://www.youtube.com/user/mpfcelje01.

Festival poteka pod častnim pokroviteljstvom dr. Danila Türka, predsednika RS ter Bojana Šrota, župana mestne občine Celje. Medijski pokrovitelj: Novi Tednik & Radio Celje.

Tekmovalne koncerte in koncerte nagrajenih zborov 29. Mednarodnega mladinskega pevskega festivala bo mogoče spremljati tudi preko spletne strani Zavoda Celeia Celje: http://celeia.info/v-zivo.

Več info: www.celeia.info ali na TIC Celje, Krekov trg 3, tel. 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-pošta:tic@celje.si kjer so na voljo tudi letaki s programom festivala in programska knjižica festivala.

Včerajšnja "Pesemca" - Območno srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov, s katero se je pričel 29. Mednarodni mladinski pevski festival je potekala v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Celje. Strokovno je dogajanje spremljala dr. Dragica Žvar. Vse dni festivala si lahko obiskovalci ogledajo in tudi aktivno sooblikujejo razstavo "Se spomniš?", ki se nahaja v izložbenih oknih Stanetove ulice 10. Razstava je zgodovinjenje neformalnega, osebnega, intimnega življenja Mednarodnega mladinskega pevskega festivala. Je tisto poglavje v knjigi, ki ni napisano. Je mozaik zgodb. Tistih, skritih očem večine. Tistih, zapisanih v spominu ljudi, ki so za festival živeli, ga sooblikovali, ga zaznamovali in bili z njim zaznamovani. Razstava je postavljena v prazna izložbena okna, da v vsakdan vpiše spomin, ki morda ni spomin. Do konca festivala vabimo vse, da prispevajo svoje dragocene festivalske spomine in jih prinesejo v TIC Celje, Krekov trg 3 ali jih pošljejo po elektronski pošti na naslov:tic@celje.si.

Več info: Jerneja Kolar, Referentka za stike z javnostmi in promocijo, tel.: 03 42 87 941, mobi: 051 681 997, e-pošta:novice.zavodceleia@celje.si