O-STA

V Celju bosta koncertirala Domen Lorenz in Mija Miljković

Večer odlične glasbe

Celje, 8. april 2011, Zavod Celeia Celje vabi v torek, 12. aprila 2011 ob 19.30 v Glasbeno šolo Celje na koncert Domna Lorenza in Mije Miljkovića, ki bosta koncertirala v okviru abonmaja GM oder in izven. Cena vstopnice: 5 EUR. Predprodaja in prodaja vstopnic: TIC Celje, Krekov trg 3, tel.: 03 42 87 936, 03 49 25 081, e-pošta: tic@celje.si ter eno uro pred koncertom v Glasbeni šoli Celje.

Violinist Domen Lorenz sodi med najobetavnejše mlade slovenske glasbenike. Njegova prva učitelja sta bila prof. Armin Sešek in prof. Vasilij Meljnikov, lani pa je zaključil 2. letnik Akademije za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Primoža Novšaka. Domen, ki je doslej osvojil osem prvih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih, je tudi dobitnik Prešernove nagrade Akademije za glasbo v Ljubljani. Izobraževanje nadaljuje na dunajski Univerzi v razredu prof. Dore Schwarzberg.

Mia Miljković se je začela učiti klavir v Novalji pri prof. Larissi Goliak. S petnajstimi leti je bila sprejeta na Akademijo za glasbo v Zagrebu, študirala je v razredu prof. Đorđa Stanettija, od leta 2004 pa je sodelovala tudi z gostujočim profesorjem Karlom - Heinzom Kaemmerlingom. Leta 2007 je z odliko diplomirala. Trenutno je študentka podiplomskega študija pri prof. Dubravki Tomšič Srebotnjak na ljubljanski Akademiji za glasbo. Prejela je številne nagrade na tekmovanjih v Zagrebu, Moskvi, Piacenzi in Osijeku, koncertirala pa v Zagrebu, Dubrovniku, Milanu, Zürichu, na Dunaju, v Bratislavi, Moskvi in Beogradu.

V priponi prilagamo fotomaterial

Na fotografiji Domen Lorenz in Mia Miljković (iz arhiva umetnika)

Več info: Nenad Firšt, Umetniški vodja glasbene dejavnosti, tel.: 03 42 87 139, mobi: 041 721 131, e-pošta:nenad.first@celje.si