O-STA

Novi miniMAX 10: mednarodni poslovni program

SAOP je novo različico spletnega programa za vodenje poslovanja majhnih podjetij miniMAX ponudil tudi uporabnikom v Srbiji.

ŠEMPETER PRI GORICI, 13. april 2011 - SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, je poslal na trg novo, že 10 različico spletnega poslovnega programa miniMAX. Glavna novost je globalna izvedba jedrnega sistema, na kateri je SAOP že izdelal miniMAX 10 za slovenske in srbske uporabnike. Največ uporabniških izboljšav je pri poslovanju z dobavitelji in kupci, vgrajene so spremembe in novosti pri davčnih obračunih in knjigovodstvu, nova pa je še možnost uporabe miniMAX-a, ki sedaj omogoča lažje opravljanje knjigovodskih del za turistične agencije.

"miniMAX 10 predstavlja prelomen korak pri našem širjenju na tuje trge. Poleg srbskega tržišča, kjer prodaja že poteka, je v planu še vstop na Hrvaško," je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP. "Veseli me tudi, da smo računovodskim servisom, ki že uporabljajo miniMAX, omogočili enostavnejše izvajanje storitev za turistične agencije, istočasno pa turističnim agencijam omogočili, da lahko določen del knjigovodsko računovodskih opravil prevzamejo v svoje roke."

V SAOP so novi miniMAX zasnovali za mednarodno uporabo tako, da so razvili sistem, ki združuje 80% generičnih funkcionalnosti, za posamezna tržišča pa se razvija samo 20% programa, glede na jezikovne in zakonske zahteve ter standarde poslovanja. Na takšen način so v SAOP omogočili cenovno učinkovit in hiter razvoj miniMAX-a za nova tržišča, danes pa sta na njem zasnovani slovenska in srbska izpeljanka.

"V Srbiji smo pri lokalizaciji programa sodelovali z dvema razvojnima ekipama ter z 10 večjimi računovodskimi servisi, kot zgodnjimi uporabniki, tako da je že prvi uradni miniMAX za srbske uporabnike povsem usklajen z njihovimi računovodskimi praksami in zakonskimi zahtevami," je povedal Marko Češnovar, vodja prodaje za tuje trge v SAOP.

Dosedanji uporabniki miniMAX-a bodo v novi različici našli vrsto novosti, najprej pri poslovanju z dobavitelji in kupci, na primer enostavnejše vnašanje prejetih in izdanih naročil, gotovinsko plačevanje prejetih računov, dobavnice za storitve, obračun DDV po plačani realizaciji ter novi, zakonsko določeni način izpisa obračuna DDV. Poenostavljeno je tudi plačevanje prek zbirnih plačilnih nalogov, novi miniMAX pa se lahko pohvali tudi z možnostjo izpisovanja grafično bogatejših dokumentov s slikami.

Med knjigovodskimi novostmi je najpomembnejše ločeno knjiženje terjatev in obveznosti za EU in tujino, dodane pa so še nove poenostavitve pri delu s podatki v računovodskih servisih, na primer možnost seštevanja vseh kontnih kartic na izpisu ter enostavnejše iskanje strank na vstopni strani.

Podprt je tudi poračun DDV pri turističnih agencijah, kar pomeni, da bodo računovodski servisi, ki uporabljajo miniMAX lahko sedaj svojo ponudbo storitev razširili tudi na področje dejavnosti turističnih agencij, brez dodatnih naložb. "Uporaba novega miniMAX-a pomeni še večjo konkurenčno prednost. V tem primeru lahko računovodski servisi svoje storitve e-računovodstva na osnovi dopolnjenega programa še lažje ponudijo novim strankam iz vrst turističnih agencij oziroma povečajo svojo učinkovitost pri delu z njimi. Po drugi strani imajo sedaj tudi turistične agencije več možnosti pri izbiri primernega računovodskega servisa, ki takšne storitve ponuja oziroma se lahko lažje odločajo o samostojnem vodenju lastnega računovodstva", je še dodal Češnovar.

-Konec sporočila-

Dodatne informacije


Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki... http://www.saop.si/site/o_podjetju_za_novinarje/413/za_novinarje.aspx

Peter Krkoč, Vodja marketinga in odnosov z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: http://www.saop.si