O-STA

miniMAX učinkovit pri izvajanju obveznih pobotov

Uporabniki miniMAXa so v petek, ko je potekal prvi obvezni pobot v skladu z Zakonom o preprečevanju zamud pri plačilih, brez težav oddali 806 vlog za pobot.

ŠEMPETER PRI GORICI, 19. april 2011 - Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, je sporočilo, da je bilo prek spletnega programa za majhna podjetja miniMAX oddanih 806 vlog za obvezni pobot. Čeprav se je ta pobot minuli petek izvajal prvič, so uporabniki miniMAXa svoje vloge oddali na AJPES elektronsko brez težav. Skupno je bilo po AJPESovih podatkih v sistem ePobotov oddanih skupno 21.677 vlog.

"Z uspešno izvedbo obveznih pobotov v miniMAXu smo ponovno dokazali, da naše rešitve zmanjšujejo poslovna tveganja, saj so že kar pregovorno vedno pravočasno usklajene z zakonodajo," je poudarila Sonja Šinigoj. "Pri tem naš še posebej veseli, da uporabniki s samo oddajo pobotov niso imeli težav, da jim priprava in oddaja prijave nista pomenili pomembne izgube časa, čeprav je bilo na primer pri računovodskih servisih samo dan pred oddajo še precej dvomov glede dodatnih delovnih obremenitev."

Postopek prijave zapadlih plačil v sistem obveznih pobotov je v miniMAXu poenostavljen na podoben način, kot vse ostale funkcionalnosti. Intuitivnost postopka je podkrepljena še z uporabniškimi navodili, tako da so po besedah Matevža Jenka, vodje produkta miniMAX, imeli glede na število oddanih prijav zanemarljivo število zahtev za vsebinsko podporo uporabnikom. 570 organizacij je prek miniMAXa prijavilo zapadle obveznosti v sistem ePobotov že do petka zjutraj in to brez kakršnih koli zapletov.

Kot pravijo v podjetju SAOP, postopek priprave in oddaje prijave zapadlih obveznosti v AJPESov sistem ePobotov traja v miniMAXu samo nekaj minut. Gre za pomembno prednost, ki bo najbolj občutena v računovodskih servisih, kjer bodo izvajali po več prijav za svoje stranke. Po drugi strani pa se bo učinkovita izvedba postopka lahko odražala v ceni in kakovostnejši izvedbi same storitve, kar bo pomenilo dodatno konkurenčno prednost za računovodstva, kjer uporabljajo miniMAX.