O-STA

Hermes Plus je prvi Check Point Certified Support Partner v Sloveniji

Podjetje Hermes Plus, slovenski predstavnik skupine S&T, je v začetku januarja izpolnilo vse potrebne pogoje in si kot prvo podjetje na področju regije Adriatik pridobilo status Check Point Certified Support Partner.

Slovenski predstavnik družbe S&T, podjetje Hermes Plus, je izpolnilo vse pogoje in podpisalo pogodbo o strateškem partnerstvu s podjetjem Check Point Software Technologies za trženje storitev na področju regije Adriatik (Slovenija, Hrvaška, Jugoslavija, Makedonija ter Bosna in Hercegovina). Hermes Plus je prvo podjetje v regiji Adriatik, ki je pridobilo takšen status.

Check Point Software Technologies je vodilno podjetje na področju požarnih zidov in izdelkov za izdelavo ter implementacijo navideznih zasebnih omrežij (VPN), saj na tem področju podjetje dosega okoli 50-odstotni delež na svetovnem trgu.

Skupina S&T, katere del je podjetje Hermes Plus, je že začela pogovore s podjetjem Check Point za razširitev partnerskega sodelovanja na vse ostale države v vzhodni Evropi, ki jih pokriva skupina S&T (Češka, Slovaška, Poljska, Romunija, Bolgarija, Rusija, Moldavija, Ukrajina, Madžarska ...).

V podjetju Hermes Plus menijo, da jim bo partnerstvo s podjetjem Check Point pomagalo predvsem pri poglabljanju odnosov s številnimi slovenskimi podjetji, ki širijo svoje poslovanje na trge vzhodne Evrope, saj imajo v podjetju že veliko pozitivnih izkušenj pri izgradnji navideznih zasebnih omrežij preko interneta. Tovrstne povezave so se pokazale kot najučinkovitejše in cenovno ugodne povezave med sedeži podjetij in njihovimi podružnicami v tujini.

Hermes Plus, ustanovljen leta 1991, je vodilni dobavitelj rešitev informacijske tehnologije na tržiščih Slovenije, Hrvaške, Makedonije ter Bosne in Hercegovine. Družba se ukvarja z vpeljavo celovitih rešitev na področju računalniških in mrežnih sistemov, medicinskih sistemov ter s projektnim vodenjem, izobraževanjem, vzdrževanjem in svetovanjem. Družba Hermes Plus ima sedaj preko 330 zaposlenih. V letu 2000 so ustvarili več kot 12 milijard tolarjev prometa in 220 milijonov tolarjev dobička.

Družba S&T, ki kotira tudi na borzah Nasdaq Europe in Newex, namerava v okviru svoje dolgoročne vizije postati največji sistemski integrator na področju vzhodne in srednje Evrope. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1993, v okviru svoje dejavnosti pa želijo ustvariti močno prisotnost na lokalnih trgih. Med njihove dejavnosti sodijo sistemske integracije, namestitev rešitev, svetovanje, izobraževanje in podpora uporabnikom. Podružnice in partnerji skupine S&T so prisotni na Slovaškem, Češkem, Madžarskem, Poljskem, v Sloveniji, Jugoslaviji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji in na Hrvaškem ter v Rusiji, Ukrajini, Moldaviji, Bolgariji in Romuniji.