O-STA

Hermes Plus zaključil prenovo programske opreme v podjetju Iskra Mehanizmi

Konec meseca januarja je podjetje Hermes Plus, slovenski član skupine S&T (System Integration & Technology Distribution), zaključilo izvedbo projekta prenove in uvajanja poslovnega sistema SAP v podjetju Iskra Mehanizmi.

Strokovnjaki podjetja Hermes Plus so v podjetju Iskra Mehanizmi z vpeljavo šestih modulov poslovnega sistema SAP, popolnoma zamenjali obstoječi poslovni sistem podjetja. Cilj celotnega projekta zamenjave sistema je bil predvsem integracija poslovnih procesov in njihova boljša vsebinska obdelava. Nov poslovni sistem zdaj podjetju omogoča boljše pokrivanje štirih, po specifikacijah povsem različnih proizvodnjih procesov s skupno sliko. Poleg tega omogoča boljši vpogled in kontrolo nad nastalimi stroški.

Izvedba projekta je bila za podjetje Iskra Mehanizmi nujna zaradi novega, racionalnejšega načrtovanja proizvodnjih procesov. Podjetje Hermes Plus je poleg strojne in programske opreme zagotovilo tudi svetovanje, ki je ključnega pomena pri uspešni implementaciji poslovnih sistemov. Na ta način je zagotovljeno, da poslovni sistem zagotavlja podporo poslovnim procesom in omogoča učinkovito znižanje stroškov. Celotna investicija v projekt je znašala 0,5 milijona evrov.

Podjetje Iskra Mehanizmi se je za podjetje Hermes Plus odločilo predvsem na podlagi znanj in izkušenj, ki jih ima podjetje na področju implementacij SAP rešitev. V okviru pogodbe je podjetje S&T za uresničitev projekta zagotovilo tudi vso potrebno strojno opremo, ki vključuje strežnike HP in IBM ter aktivno omrežno opremo, s čimer so zagotovili zanesljivo in učinkovito strojno platformo, ki omogoča neprekinjeno delovanje poslovnih aplikacij.