O-STA

Skupina S&T predstavlja pametne kartice Datakey

Podjetje Datakey je eden izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev pametnih kartic in povezanih tehnologij za varno poslovanje, saj njihove rešitve omogočajo varnost podatkov, varne komunikacije in popolno avtentikacijo uporabnikov preko interneta.

Podjetje Hermes Plus, slovenski član skupine S&T, je dolgoletni partner podjetja Datakey in njihove rešitve uporablja v številnih projektih. Tudi v Sloveniji številne finančne in gospodarske ustanove že uporabljajo pametne kartice za zagotavljanje visoke stopnje varnosti pri elektronskem poslovanju. V skupini S&T se zavedajo pomembnosti varnosti pri modernem elektronskem poslovanju, zaradi česar se preko svojih podružnic povezujejo z vodilnim svetovnim ponudnikom varnostnih tehnologij.

Izdelki podjetja Datakey temeljijo na tehnologiji PKI (Public Key Infrastructure) in so združljivi s številnimi drugimi podobnimi sistemi, kar zagotavlja visoko stopnjo uporabnosti in ohranja sredstva, vložena v varnostno infrastrukturo. Podjetje Datakey se v ta namen povezuje s številnimi podjetji, med katerimi so tudi Check Point Software, Citrix, Entrust Technologies, Nortel Networks in Verisign.

Izdelki podjetja Datakey so primerni za vsa podjetja in organizacije, ki si želijo pri svojem poslovanju zagotoviti visoko stopnjo varnosti, kamor sodijo tudi vladne in državne organizacije. Bivši predsednik ZDA, Bill Clinton, je z uporabo tehnologije Datakey podpisal pogodbo o medvladnem sodelovanju z Irsko in zakon o elektronskem podpisu (E-SIGN). Vse to priča o tem, da so izdelki podjetja Datakey primerni tudi za uporabo v okoljih, kjer je varnost ključnega pomena.

Skupina S&T (System Integration & Technology Distribution) je bila ustanovljena leta 1993, njene dejavnosti pa obsegajo sistemske integracije, namestitve rešitev, svetovanje, izobraževanje in podporo uporabnikom. S poudarkom na močni prisotnosti na lokalnih trgih, se razvija v enega največjih sistemskih integratorjev na področju vzhodne in srednje Evrope, z njenimi delnicami pa trgujejo na borzah Nasdaq Europe in Newex.

Člani skupine S&T so prisotni v regiji Adriatik (v Sloveniji, Jugoslaviji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji in na Hrvaškem), v osrednji Evropi (na Slovaškem, Češkem, Madžarskem in Poljskem), v državah bivše SZ (v Rusiji, Ukrajini, Moldaviji) ter v južni Evropi (v Bolgariji in Romuniji). S&T je s svojimi slovenskimi člani podjetji Hermes Plus, Aster in Probis, skupina S&T in preko 200 zaposlenimi, eden izmed vodilnih slovenskih ponudnikov informacijskih tehnologij.