O-STA

Skupina S&T tudi v hrvaškem Telekomu

Podjetje Hermes Plus Hrvaška, član skupine S&T, je zaključilo več mesecev trajajoča pogajanja in v sredini januarja s hrvaškim Telekomom podpisalo pogodbo za dobavo opreme in implementacijo rešitve infrastrukture za poslovni sistem SAP, shranjevanje podatkov in sistemski nadzor. Gre za enega največjih projektov na področju informacijskih tehnologij na Hrvaškem.

Družba Hermes Plus Hrvaška, ki deluje v okviru dunajske skupine S&T (System Integration & Technology Distribution), je po lanskoletni uspešni uvedbi sodobne informacijske rešitve pri hrvaškem mobilnem operaterju VipNet sedaj podpisala pogodbo tudi z nacionalnim telekomunikacijskim operaterjem HT - Hrvatski Telekom. HT je vodilni ponudnik telekomunikacijskih storitev na območju Hrvaške in zaposluje preko 11.000 uslužbencev. Svojim strankam ponujajo celotno paleto telekomunikacijskih storitev, med katerimi so fiksna telefonija, mobilna telefonija, prenos podatkov, internetne storitve in mednarodne komunikacije.

Skupina S&T se je izkazala kot najboljši ponudnik in podpisala pogodbo, vredno več kot 5 milijonov evrov. Podjetje bo za HT dobavilo in implementiralo strojno opremo za poslovni sistem SAP R/3. HT se je ob deregulaciji hrvaškega telekomunikacijskega trga odločil za nove informacijske rešitve za podporo svojemu poslovanju. Celotna rešitev vključuje namestitev UNIX strežnikov za poslovni sistem SAP R/3, ki predstavlja temeljno podporo poslovnim procesom v HT. Poleg tega je v rešitev vključena tudi postavitev rešitve za shranjevanje podatkov, implementacija platforme za sistemski nadzor in rešitev za ohranitev podatkov v primeru katastrofe.

Podjetji HT in S&T (Hermes Plus Hrvaška) sodelujeta že dalj časa, HT pa se je za S&T Hrvaška odločil predvsem na podlagi znanj in izkušenj, ki jih ima podjetje na področju implementacij SAP rešitev. V okviru pogodbe bo podjetje S&T za uresničitev projekta zagotovilo vso potrebno strojno opremo, ki vključuje strežnike HP Unix in EMC Symetrix, usmerjevalnike Cisco ter rešitev Cisco Metro DWDM. To bo prva rešitev na Hrvaškem, ki bo izdelana na podlagi DWDM tehnologije, ki omogoča povezovanje dveh kompleksnih omrežij za shranjevanje podatkov.

Dela na projektu so se že začela, implementacija pa naj bi bila zaključena do konca druge polovice letošnjega leta. Podjetje Hermes Plus je projekt dobilo na podlagi številnih izkušenj na tovrstnih projektih, ki si jih je pridobilo v enajstih letih svojega delovanja, tako doma kot v tujini. HT bo z zaključenim projektom pridobil napredno rešitev in povišal stopnjo dostopnosti podatkov. Tako bo lahko svojim strankam zagotovil boljše storitve, obenem pa bo rešitev predstavljala temelj za aplikacije, ki jih bo HT namestil v prihodnosti.

Skupina S&T (System Integration & Technology Distribution) je bila ustanovljena leta 1993, njene dejavnosti pa obsegajo sistemske integracije, namestitve rešitev, svetovanje, izobraževanje in podporo uporabnikom. S poudarkom na močni prisotnosti na lokalnih trgih, se razvija v enega največjih sistemskih integratorjev na področju vzhodne in srednje Evrope, z njenimi delnicami pa trgujejo na borzah Nasdaq Europe in Newex.

Člani skupine S&T so prisotni v regiji Adriatik (v Sloveniji, Jugoslaviji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji in na Hrvaškem), v osrednji Evropi (na Slovaškem, Češkem, Madžarskem in Poljskem), v državah bivše SZ (v Rusiji, Ukrajini, Moldaviji) ter v južni Evropi (v Bolgariji in Romuniji). S&T je s svojimi slovenskimi člani Hermes Plus, Aster in Probis in več kot 200 zaposlenimi eden izmed vodilnih slovenskih ponudnikov informacijske tehnologije.