O-STA

Brezposelni z Goriškega v SAOP po nova znanja za svetlejšo prihodnost

Podjetje SAOP je v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje, Območna enota Nova Gorica, izvedel prvo usposabljanje brezposelnih za promocijo in prodajo poslovnih računalniških programov.

ŠEMPETER PRI GORICI, 21. april 2011 - SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, je na sedežu podjetja izvedel brezplačno delavnico za prodajalce poslovnih programov iCenter in miniMAX, ki so ga skupaj z novogoriškim Zavodom za zaposlovanje pripravili za brezposelne. Na prvi delavnici, ki ji bo sledila še vrsta drugih s področja trženja in prodaje računalniških programov, je 16 udeležencev pridobilo nove informacije, od praktičnih napotkov glede razvoja kariere, do osnov uporabe SAOPjevih poslovnih programov miniMAX in iCenter, ter njihovih prednosti za poslovanje.

SAOP, ki je pred kratkim prejel nagrado Zlato nit za najboljšega zaposlovalca, je zelo priljubljen med iskalci zaposlitve, pri čemer podjetje po drugi strani razvija inovativne načine za privabljanje kakovostnih kadrov. "V SAOPju kot uspešnem podjetju čutimo veliko odgovornost do okolja, v katerem delujemo. Enostavno se nam ne zdi več dovolj, da samo odpišemo prošnjam za delo, temveč bi radi brezposelnim dejansko pomagali in jim dali nove priložnosti," je povedala Sonja Šinigoj, direktorica SAOP. Poleg tega želijo v SAOPju na tak način kandidatom za prodajo poslovnih programov podati možnost, da ugotovijo ali se sploh vidijo v tem poslu.

Kot je povedala Lučila Hvala, direktorica novogoriškega Zavoda za zaposlovanje, so v okolici že iskali podjetje, ki bi pomagalo brezposelnim do dela oziroma do nove usposobljenosti in izobrazbe. "Ko je prišla k meni Sonja Šinigoj s podobnim predlogom, se mi je zdelo to kot nekakšna mana in tako je hitro prišlo do dogovora o sodelovanju. Zelo sem vesela, da lahko brezposelnim skupaj ponudimo več kot le golo birokracijo, ki je sicer po pravilu tudi del dejavnosti Zavodov za zaposlovanje."

SAOPjeva delavnica za brezposelne, ki so prijavljeni na Zavodu za zaposlovanje, je pomenila predvsem priložnost za pridobivanje novih znanj in odpiranje novih delovnih možnosti v panogi, ki se na področju prodaje sooča s primanjkljajem kakovostnih kadrov. Udeleženci so dobili osnovne napotke, ki jih potrebujejo, da lahko postanejo uspešni pri prodaji poslovnih programov. Seminarske vsebine so bile zastavljene zelo široko in so podale vrsto praktičnih znanj, od kariernega in osebnostnega razvoja, do dela z ljudmi. Posebna pozornost je bila namenjena spoznavanju poslovnih izzivov, ki jih podjetja in javne ustanove rešujejo s sodobnimi poslovnimi programi. V nadaljevanju so bile predstavljene osnove delovanja spletnega poslovnega progama za majhna podjetja miniMAX ter poslovnega programa za srednje in velike organizacije iCenter, pri čemer so udeleženci spoznali tudi nekaj dobrih praks njihove uporabe.

Po zaključku uradnega dela srečanja so si udeleženci ogledali poslovno stavbo in muzej "SAOP skozi zgodovino". S srečanja so odšli vidno zadovoljni in z novim upanjem na svetlejšo prihodnost.

-Konec sporočila-

Dodatne informacije


Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki... http://www.saop.si/site/o_podjetju_za_novinarje/413/za_novinarje.aspx

Peter Krkoč, Vodja marketinga in odnosov z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: http://www.saop.si