O-STA

Morje! Dodatni vlak na hrvaško obalo - do Pulja

Z direktnim vlakom se boste lahko do samega središča zgodovinskega mesta Pulj (Pule) zapeljali že to nedeljo, 24. aprila.

V času prvomajskih praznikov bo dodatno vpeljan vlak v Pulj. Vlak bo vozil od 24. aprila do 2. maja. Iz Ljubljane bo vlak odpeljal ob 6.33, odhod iz Pulja bo ob 18.18. Za enodnevni izlet kot nalašč. Za povratno vozovnico boste odšteli od 12,60 € dalje.

Pulj (Pula) je mesto, ki vas prevzame, pravzaprav kar zmanjka časa, da bi si lahko ogledali vse znamenitosti. Če boste v Pulju (Puli) dalj časa, je obisk narodnega parka Brioni vsekakor zanimiva dodatna popestritev vašega dopusta. Park je bil dolgo časa zaprto območje, in prav zato še bolj buri domišljijo in vabi na ogled. Po parku vas posebni vlakec popelje na obisk ostankov rimske kulture, starokrščanske bazilike, krajevnega muzeja, živalskega vrta ... Videli boste po pričevanjih najstarejšo oljko, ki kljub temu, da je zlepljena s cementom - vanjo je namreč udarila strela -, še vedno obrodi sadove. Lahko si ogledate tudi Titov muzej. Če pa menite, da je poletje namenjeno predvsem lenarjenju na plaži, je Pulj (Pula) odlično izhodišče za obisk ene od številnih plaž v bližnji in daljni okolici.

Več informacij vam je na voljo spletni strani Slovenskih železnic http://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/v-tujino/hrvaska/pulj