O-STA

Ericssonovo sodelovanje pri vzpostavitvi olimpijskega telekomunikacijskega omrežja

Ericsson je v sodelovanju s Qwest Wireless vzpostavil olimpijsko telekomunikacijsko in podatkovno omrežje. Sony Ericsson pa je švedsko olimpijsko moštvo opremil s svojimi modeli T 68.

V Salt Lake Cityju so prižgali olimpijsko baklo za zimske Olimpijske igre 2002. Ericsson je s svojimi tehnologijami ključno prispeval k vzpostavitvi telekomunikacijskega omrežja in omrežja za podatkovne komunikacije, ki ga v podporo OI izgrajuje Qwest Wireless.
Sistem v Salt Lake Cityju je sestavljen iz opreme različnih proizvajalcev in Ericssonovim radijskim omrežjem z več BSC-ji (Base Station Controller) in na stotine BTS-ov (Base Transceiver Station - bazna postaja ali RBS -Radio Base Station)

Multimedijske zmožnosti Qwestovega omrežja bodo omogočale prenos glasu, besedila in slike vsem tistim, ki bodo po svetu spremljali OI. Sony Ericsson pa je švedsko olimpijsko moštvo opremil z modeli T-68.
Kot je povedal Richard Pratt, ki pri Ericssonu skrbi za sodelovanje s Quest Wireless, so s skupnim delom zelo zadovoljni. "Sestavili smo učinkovit skupni tim in si zastavili prave načrte, tako da se na poti do vzpostavitve omrežja nismo srečevali z ovirami. Qwest je z našimi ljudmi in tehnologijami zelo zadovoljen."

H končnemu uspehu pa so prispevali tudi številni drugi timi, vključno z severnoameriškim Key Account Management (KAM) timom in Global Services North America in Mobile Systems CDMA. Ericssonovo terensko moštvo 33 strokovnjakov bo pomagalo pri delu na številnih lokacijah. Omrežje namreč podpira vse vodilne športne, kulturne in poslovne dogodke v okviru tega 17-dnevnega spektakla.

Kot so pri Qwest Wireless poudarili v svojem sporočilu za medije, ki so ga posredovali ta teden, so ponosni na zmožnosti omrežja. Menijo, da je bilo za zimske OI 2002 uresničeno skorajda nemogoče in z zadovoljstvom to razkazujejo pred vsem svetom. Brez Ericssonovega tehnološkega prispevka bi tako OI ostale v tišini.

Olimpijsko baklo so kot simbol enotnosti in tekmovalnosti prižgali 19. novembra 2001 v olimpijski Grčiji, do ZDA pa je prišla skozi 250 mest in 46 držav. Na stotine milijonov športnih navdušencev po vsem svetu bo po različnih medijih spremljalo novice o olimpijskem dogajanju. Za to pa je potrebno učinkovito in zanesljivo telekomunikacijsko omrežje.
O Ericssonu

Ericsson na podlagi svojega neprestanega tehnološkega vodstva oblikuje prihodnost mobilnih in širokopasovnih internetnih komunikacij. Z zagotavljanjem inventivnih rešitev v več kot 140 državah, pomaga ustvarjati najmočnejša komunikacijska podjetja na svetu.

Preberite si več na spletni strani http://www.ericsson.com/press