O-STA

Uspešno zaključen Ericssonov prvi posel za satelitsko industrijo

Ericsson Satellite Solutions Group je po štirih letih dela včeraj predal svoje dosežke podjetjema Thuraya Satellite Telecommunications in Hughes Network Systems (HNS). Ericsson je podjetji oskrbel s posameznimi deli za vzpostavitev mobilnega satelitskega telekomunikacijskega sistema. Ocenjena vrednost posla je več kot milijarda ameriških dolarjev za vse tri pogodbene stranke.

Omenjeni posel pomeni za Ericsson na globalni ravni prvi uspešno zaključen program za satelitsko industrijo. Vzpostavljeni sistem je rezultat sodelovanja med Ericssonom, Boeingom in HNS. Ericsson je za HNS pripravil omrežni stikalni sistem »na ključ«, tako imenovani Turnkey Network Switching System (NSS), in Customer Care and Billing System (CCBS). HNS je razvil temeljno postajo, Ground Segment Station (GSS) in mobilne aparate ter jih posredoval Boeingu, pri katerem so zagotovili satelit “bird”.

Ericsson je kot podizvajalec podpisal pogodbo s HNS leta 1997. “S ponosom lahko zatrdim, da je Ericsson temeljito opravil svoje delo in izpolnil pogodbene obveznosti. Gre za prvi tovrstni Ericssonov program, zato je ta dosežek za nas še toliko bolj pomemben,” je povedal Joe Ferry, podpredsednik Ericsson Satellite Solutions v Restonu, Virginia, ZDA.

Thuraya Mobile Satellite System (Abu Dhabi, Združeni arabski emirati) je mobilni satelitski sistem, ki temelji na tehnologiji GSM. Pokriva vse od centralnoafriškega območja preko Srednjega Vzhoda do južne Skandinavije ter območje od Velike Britanije do Indije. Pred kratkim so začeli komercialno delovati in imajo približno 20 tisoč naročnikov.
O Ericssonu

Ericsson na podlagi svojega neprestanega tehnološkega vodstva oblikuje prihodnost mobilnih in širokopasovnih internetnih komunikacij. Z zagotavljanjem inventivnih rešitev v več kot 140 državah, pomaga ustvarjati najmočnejša komunikacijska podjetja na svetu.