O-STA

Miljarda uporabnikov mobilne telefonije

Število uporabnikov mobilne telefonije bo v teh dneh doseglo miljardo – Visoke zahteve uporabnikov do omrežij mobilnih operaterjev – Ericssonova globalna kampanja Meganetwork za dolgoročno partnerstvo z operaterji

Konec marca ali v začetku aprila bo število uporabnikov mobilnih telefonov po vsem svetu doseglo miljardo. Hkrati s tem mejnikom na področju mobilne telefonije bo Ericsson Mobile Systems začel z globalno kampanjo, katere namen je podpora operaterjem, da bodo naraščajočemu številu uporabnikov še vnaprej lahko zagotavljali odlične storitve.

Kot kažejo statistični podatki EMC World Cellular Database, bo število naročnikov mobilne telefonije v naslednjih dneh, če že ni, doseglo miljardo. To je mejnik v zgodovini mobilne telefonije in ponovni dokaz, kako močan je globalni vpliv mobilne telefonije. Velik delež te miljarde uporabnikov je priključen na Ericssonovo omrežje GSM. Torbjörn Possne, vodja enote WCDMA/GSM znotraj Ericsson Mobile Systems poudarja odgovornost, ki jo ima podjetje do operaterjev.

»Naraščajoče število uporabnikov mobilne telefonije postavlja visoke zahteve omrežnim operaterjem. Pomagati jim moramo s kakovostnimi izdelki in storitvami, ki jim bodo omogočale zagotavljanje odličnih storitev njihovim naročnikom,« je prepričan Torbjörn Possne.

Deset največjih operaterjev mobilnih omrežij na svetu pokriva kar 51 odstotkov vseh naročnikov mobilne telefonije. Ericsson, ki je dobavitelj vsem desetim največjim operaterjem, bo lansiral globalni program Meganetwork, namenjen operaterjem in strokovnjakom za marketinško upravljanje.

»Kampanja bo zajela približno 40 operaterjev z velikimi omrežji, ki imajo ugodne obete za nadaljnjo rast.,« je povedal Patrik Reglrdh, ki je zadolžen za izvedbo programa Meganetwork.

»Sporočilo našim kupcem je, da ima Ericsson kot dobavitelj že danes pripravljene rešitve, ki jih bodo operaterji potrebovali za povečanje zmogljivosti in zagotavljanje kakovosti omrežij. Naš cilj je vzpostaviti dolgoročna partnerstva s temi operaterji in jim pomagati povečati njihove konkurenčne prednosti na tržišču,« zaključuje Patrik Reglrdh.

Ericsson na podlagi svojega neprestanega tehnološkega vodstva oblikuje prihodnost mobilnih in širokopasovnih internetnih komunikacij. Z zagotavljanjem inventivnih rešitev v več kot 140 državah, pomaga ustvarjati najmočnejša komunikacijska podjetja na svetu.