O-STA

Z glasbenimi vlaki na koncerte - za planet Zemlja

V četrtek, 19. maja, je iz Maribora v Ljubljano odpeljal drugi glasbeni vlak, na koncert skupine Elvis Jackson v Križankah. Na njem se je glasbenim navdušencem pridružil tudi bobnar skupine, Soki.

Zabava z glasbeniki na vlaku pa se bo nadaljevala vse do sredine julija. Naslednji glasbeni vlak v organizaciji Slovenskih železnic in društva Planet Zemlja nas bo že v soboto, 28. maja, popeljal v Celje, na največji dogodek v Celju za mlade: Mladi smo. Na velikem koncertu bodo nastopili Kingston, Zablujena generacija, Big Foot Mama in druge skupine. Na brezplačni koncert v Celje bo glasbeni vlak iz Ljubljane krenil ob 17.23, v Celje bo prispel ob 18.48. Iz Maribora pa bo glasbeni vlak odpeljal ob 17.15 in v Celje pripeljal ob 18.28.

Z glasbenim vlakom boste lahko potovali tudi v petek, 17. junija, na Praznik glasbe v Ljubljano s Terrafolkom in drugimi skupinami.
V petek, 24. junija, se bomo zapeljali do Šentviške Gore na festival Gora rocka, kjer nas bodo na odru zabavali Big Foot Mama, Tabu, Nude, Shyam, Adam in drugi. Glasbeni vlak bo imel tudi povezavo z avtobusom od železniške postaje Most na Soči do kraja dogodka.
V petek, 15. julija, pa se bomo z glasbenim vlakom zapeljali na Pivo in cvetje v Laško, kjer bodo nastopili Maja Keuc, Kingston, Eva Moškon in drugi.

Vsi, ki bodo vstopnico za koncert kupili v Info centrih na železniških postajah v Mariboru, Celju in Ljubljani, bodo prejeli bon za 50 odstotkov cenejše potovanje z vlakom za dve osebi, ki ga boste lahko uporabili za potovanje s katerim koli vlakom Slovenskih železnic do konca leta.

Podpis pod fotografijami (avtor Miško Kranjec):

Foto 1: Sokiju je pot na njegov koncert v Ljubljani, v zabavni družbi potnikov na glasbenem vlaku, hitro minila.

Foto 2: Glasbeni vlak je obiskala tudi Tanja Rotovnik (Slovenske železnice), ki je bila skupaj z Društvom Planet Zemlja pobudnica za začetek projekta Z glasbenimi vlaki za Planet Zemlja.