O-STA

V Celju se je včeraj s koncertom Simfoničnega orkestra Hiše kulture Celje začelo "Poletje v Celju, knežjem mestu 2011"

Poletje prinaša pester program prireditev za različne ciljne skupine

Celje, 2. junij 2011, V Celju se je včeraj, z odličnim koncertnim večerom Simfoničnega orkestra Hiše kulture Celje, tudi uradno pričelo "Poletje v Celju, knežjem mestu", projekt, ki prinaša pestro prireditveno dogajanje skozi tri poletne mesece. Otvoritveni koncert je organizirala Hiša kulture Celje v sodelovanju z Zavodom Celeia Celje, slavnostni govornik je bil župan Mestne občine Celje, gospod Bojan Šrot. Častni pokrovitelj koncerta je bila Nj. Eksc. dr. Erwin Kubesch, veleposlanik Republike Avstrije v Sloveniji, otvoritvene slovesnosti se je udeležila tudi Nj. Eksc. Werner Burkart, veleposlanik Zvezne republike Nemčije z ženo.

Poletje v Celju, knežjem mestu 2011 je omogočila Mestna občina Celje. Medijska pokrovitelja: Radio Fantasy (ekskluzivni radijski pokrovitelj projekta) in Novi Tednik & Radio Celje (ekskluzivni pokrovitelj projekta v tiskanem mediju). Več o prireditvah Poletja v Celju, knežjem mestu 2011 na spletni strani www.celeia.info.

V Celju bo danes, 2. junija v okviru Poletja v Celju, knežjem mestu ob 20.00 na Starem gradu Celje (v primeru slabega vremena v Celjskem domu) koncert Magnifico Balcountry Quartet. Jutri, v petek, 3. junija bo ob 20.o0 na odprtem prizorišču Vodnega stolpa (v primeru slabega vremena v Celjskem domu) koncertirala šansonjerka Jana Kvas, ki bo izvajala pesmi za katere je besedila in glasbo napisala sama. Repertoar, ki ga bo predstavila občinstvu, je žanrsko najbližji melodičnemu šansonu. Prav tako v petek, 4. junija bo ob 21.00 v Localu koncertirala zasedba Divji štrudl, ki bo predstavila stari rock v energični izvedbi. V soboto, 4. junija ob 10.00 bo v atriju Celjskega mladinskega centra gledališka predstava Pavliha noče v šolo z delavnico otroških družabnih iger in 0b 20.00 na Mestni plaži na Savinjskem nabrežju Indijski večer glasbe, poezije in plesa (v primeru slabega vremena bo prireditev izvedena naknadno) na katerem bo nastopila veččlanska glasbena in plesna skupina Rasa, ki izvaja indijsko glasbo. Večer prinaša tudi predstavitev indijskega plesa Bharat-natyam, obiskovalci pa bodo lahko spoznali tudi poezijo Thakura Bhaktivinoda, indijskega poeta in filozofa. V prihodnjem tednu se na Mestni plaži na Savinjskem nabrežju v ponedeljek, 6. junija ob 18.00 pričenjajo Otroške urice (risanje, barvanje, igranje, pravljice), ob 19.00 pa bodo lahko obiskovalci, prav tako na Mestni plaži, doživeli izkušnjo Zvočne gong kopeli. Zvočno potovanje je dragocena izkušnja samoraziskovanja v prepustitvi blagodejnim, nežnim in hkrati globokim, mogočnim, vse prežemajočim vibracijam gonga. Od srede 8. do sobote 11. junija se bo na odprtem prizorišču Vodnega stolpa (v primeru slabega vremena v Celjskem domu) odvijal DŽJEZZ 2011 - mednarodni festival knežjega mesta skupaj z Etno urban festivalom, ki bo potekal v Celjskem mladinskem centru. Tudi letos Celje dogaja ponovno združuje dva festivalna dogodka knežjega mesta, ki bosta poskrbela za obilo zabave in urbanih užitkov z znanimi glasbenimi gosti iz Slovenije in tujine. Po koncertih bodo potekali jam sessioni v Celjskem mladinskem centru.

V priponi prilagamo tudi fotomaterial:

Jana Kvas

Avtor fotografije: Nataša Mueller

Več info: Jerneja Kolar, Referentka za stike z javnostmi in promocijo, tel.: 03 42 87 941, mobi: 051 681 997, e-pošta:novice.zavodceleia@celje.si ter Gregor Deleja (Hiša kulture Celje) DŽJEZZ 2011, tel.: 041 708 945, e-pošta:info@dzjezz.org