O-STA

Poletje v Celju, knežjem mestu 2011 ta teden v znamenju DŽJEZZ in ETNO URBAN festivalov

V Celje prihajajo številna zanimiva imena iz sveta jazza

Celje, 7. junij 2011, V Celju se bosta v tem tednu v okviru Poletja v Celju, knežjem mestu 2011 začela odvijati mednarodni jazz festival knežjega mesta DŽJEZZ 2011 in ETNO URBAN festival, ki ju organizirajo Hiša kulture Celje, Jazz društvo Celje in Celjski mladinski center. V Slovenskem ljudskem gledališču Celje bo s predstavo Otok sužnjev nastopilo SNG Nova Gorica, na Mestni plaži pa se bo začelo prvo v nizu predavanj, ki bodo obiskovalce popeljale v nekoč tako oddaljene kraje kot so Šri Lanka, Indonezija, Kuba ... , ki jih gostilnica Špital za prjatle pripravlja v sodelovanju s TA Enzo.ZO in TA Condor Travel. Vstop na prireditve Mestne plaže je prost, za obisk koncertov in gledališke predstave pa je potrebno plačati vstopnino. Več o dogajanju na www.celeia.info ter na www.dzjezz.org in na www.mc-celje.si.

Poletje v Celju, knežjem mestu 2011 je omogočila Mestna občina Celje. Medijska pokrovitelja: Radio Fantasy (ekskluzivni radijski pokrovitelj projekta) in Novi Tednik & Radio Celje (ekskluzivni pokrovitelj projekta v tiskanem mediju).

Po uspešnem otvoritvenem koncertu ter koncertih Magnifica na Starem gradu Celje in šansonjerke Jane Kvas na odprtem prizorišču Vodnega stolpa, se dogajanje Poletja v Celju, knežjem mestu 2011 v tem tednu usmerja na mednarodni jazz festival knežjega mesta DŽJEZZ 2011 in ETNO URBANA festival, ki se odvijata pod krovnim nazivom Celje dogaja in domiselno združujeta dva festivalna dogodka, ki bosta poskrbela za obilo zabave in urbanih dogodkov z znanimi gosti iz Slovenije in tujine. Po koncertih bodo jam sessioni v Celjskem mladinskem centru. V sredo, 8. junija ob 19.00 bo na Mestni plaži na Savinjskem nabrežju potekalo prvo iz niza potopisnih predavanj, ki bodo obiskovalce popeljale v nekoč tako oddaljene kraje kot so Šri Lanka, indonezija, Kuba ...Prav tako v sredo, 8. junija ob 20.00 prihajajo v goste DŽJEZZ 2011 na Vodni stolp (v primeru slabega vremena Celjski dom) Nina Strnad z gosti in Danny Grisset Group iz Združenih držav Amerike. V četrtek, 9. junija ob 20.00 si bodo obiskovalci v okviru DŽJEZZ 2011 na Vodnem stolpu (v primeru slabega vremena v Celjskem domu) lahko ogledali nastop Costis Cristodoulu Group (GRČ & SLO) ter Francesco Cafiso Duo (ITA). V četrtek, 9. junija ob 21.00 bo na v Slovenskem ljudskem gledališču Celje nastopil ansambel SNG Nova Gorica s predstavo Otok sužnjev. Gre za predstavo, ki se ukvarja s prastarim vprašanjem menjave vlog. Sprašuje se, kako bi reagiral človek - podložnik, ki se naenkrat znajde v vlogi gospodarja in obratno. V petek, 10. junija ob 20.00 prihajajo v okviru DŽJEZZ 2011 na Vodni stolp (v primeru slabega vremena Celjski dom) Robert Jukič Group (SLO /AVS / ITA) & Big band Krško. Prav tako v petek, 10. junija bo ob 21.30 v atriju Celjskega mladinskega centra (v primeru slabega vremena v Celjskem domu) Etno urban festival gostil Vlada Kreslina & Male bogove ter Neozbiljne pesimiste, skupino iz Srbije, katerih glasbo odlikujejo močno sporočilna besedila. V soboto, 11. junija ob 15.00 v atriju Celjskega mladinskega centra (v primeru slabega vremena v Celjskem domu), prav tako v okviru Etno urban festivala, Kulturno-plesno društvo Squad'n'effect organizira Break the floor, največji plesni spektakel v Celju, ki se ga bodo udeležili najboljši ulični plesalci iz Avstrije, Hrvaške, Slovenije, Bolgarije, Romunije, Italije, Nemčije ... Na dogodku pričakujejo več kot 300 plesalcev, plesni program pa bo vključeval "posamične nastope" in "battle" plesnih skupin in nastope uveljavljenih plesnih skupin uličnega plesa.

Prilagamo tudi fotomaterial

V priponi logotip DŽJEZZ 2011

Več info o prireditvah: Jerneja Kolar, Referentka za stike z javnostmi in promocijo, tel.: 03 42 87 941, mobi: 051 681 997, e-pošta:novice.zavodceleia@celje.si, Gregor Deleja, Hiša kulture Celje (DŽJEZZ 2011), tel.: 041 708 945, e-pošta:info@dzjezz.org, Špela Božinović, Celjski mladinski center (Etno urban festival), tel.: 03 490 87 40, e-pošta:novice@mc-celje.si.