O-STA

SAOP potrjeno med najboljšimi razvijalci poslovne programske opreme na tehnologijah Microsoft

Podjetje SAOP je ena redkih slovenskih programerskih hiš, ki je najvišji Microsoftov partnerski status pridobila na osnovi uspešno opravljenega testiranja skladnosti svojih poslovnih rešitev iCenter z operacijskim sistemom Microsoft Windows 7.

LJUBLJANA, ŠEMPETER PRI GORICI, 10. JUNIJ 2011 - Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, je pridobilo najvišjo strokovno kompetenco Microsoft Gold Independent Software Vendor, ki jo Microsoft podeljuje razvijalcem poslovnih programov na njegovih tehnologijah. Ta kompetenca potrjuje, da je SAOP eno od desetih podjetij v Sloveniji, ki izdeluje najbolj kakovostne poslovne programe za uporabnike Microsoftovih poslovnih tehnologij, še posebej, ker so njegove rešitve iCenter skladne z Microsoftovim najnovejšim operacijskim sistemom Windows 7. V podjetju so poleg najbolj prestižne kompetence na področju razvoja programske opreme pridobili še dve drugi, in sicer Microsoft Silver Midmarket Solution Provider na področju sistemskih rešitev za majhna in srednja podjetja ter Microsoft Silver Data Platform za podatkovne rešitve.

"Pri Microsoftu stavimo na razvejano mrežo partnerskih podjetij povsod, kjer poslujemo. Naši partnerji nudijo najbolj celovite inovativne rešitve in storitve, s katerimi je mogoče polno izkoristiti poslovno vrednost naprednih Microsoftovih tehnologij. Veseli smo vsakega novega člana naše mreže partnerjev z najvišjo, Gold kompetenco in podjetje SAOP s pridobitvijo te kompetence še dodatno potrjuje svoj položaj ponudnika odličnih poslovnih rešitev," je povedala Biljana Weber, generalna direktorica Microsoft Slovenija.

V podjetju SAOP deluje 21 strokovnjakov z 61 certifikati za obvladovanje Microsoftovih tehnologij. Poleg števila certifikatov in strokovnjakov, usposobljenih za Microsoftove tehnologije, je bilo za zlato kompetenco potrebnih še 5 večjih uspešno zaključenih projektov v zadnjih 12 mesecih. "V SAOP-ju smo kljub neugodnim pogojem za poslovanje v realnem sektorju izvedli več kot 142 novih namestitev iCentra, predvsem med srednjimi in večjimi podjetji, pri čemer smo razvili tudi nove programske rešitve, kot je iCenter Komerciala in sistem za poslovno poročanje," je povedal Tom Puc, svetovalec v podjetju SAOP.

Ključen dosežek za pridobitev kompetence Gold Independent Software Vendor pa je bila potrjena skladnost z operacijskim sistemom Windows 7. S tem dosežkom so v SAOP-ju dokazali, da obvladujejo najsodobnejša uporabniška okolja in da lahko tako uporabnikom poslovnih rešitev iCenter omogočijo vse dodatne poslovne prednosti, ki jih prinaša Windows 7.

-Konec sporočila-

Dodatne informacije


Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki... http://www.saop.si/site/o_podjetju_za_novinarje/413/za_novinarje.aspx

Peter Krkoč, Vodja marketinga in odnosov z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: http://www.saop.si