O-STA

Gericomov prenosnik z 2 GHz Pentium 4 procesorjem

Gericom postavlja z Webgine Per4mance in vdelanim Intel(R) Pentium(4) procesorjem povsem nove standarde mobilnosti in zmogljivosti v razredu prenosnih računalnikov. Število opravljenih operacij na sekundo je sedaj tudi med prenosnimi računalniki doseglo 2 GHz.

Najnovejšo ponudbo, ki temelji na Intelovem procesorju Pentium 4, sestavljata dve različici. Močnejšo predstavlja 2GHz procesor, ki je izdatno založen s 512 MB pomnilnika in 40 GB trdega diska, šibkejši 1,6 GHz procesor pa spremljata 256 MB pomnilnik (s prav tako hitrim DDR RAM-om, nadgradljivim do 512 MB) in 30 GB trdi disk.

To pa so tudi vse razlike med obema modeloma. Priložen operacijski sistem je Windows XP, za izdelavo varnostnih kopij dokumentov bo poskrbela 3,5" disketna enota, če pa si boste zaželeli presnemavanja datotek večje velikosti, jih boste lahko enostavno zapekli na zgoščenko, saj sta oba modela opremljena s kombiniranim CD-RW/DVD pogonom. Zvok temelji na 16 bitni stereo kartici z možnostjo predstavitve prostorskih zvočnih učinkov in priključitvijo slušalk ter mikrofona. Prikaz hitre 3D grafike temelji na 128 bitnem grafičnem procesorju Savage4 podjetja S3, ki naslavlja do 32MB sistemskega pomnilnika. Prenosnik je opremljen z 14,1-palčnim zaslonom z aktivno matriko, ki je sestavljen iz 1024x768 slikovnih elementov, sliko pa lahko preko vgrajenega S-VHS izhoda prikazujemo tudi na televizijskem sprejemniku. Povezavo z internetom omogoča 56k V90 fax-modem, povezavo z drugim računalnikom pa omrežna kartica 10/100 MBit LAN. Oba modela imata poleg treh USB vhodov vgrajen tudi infrardeči senzor (IrDA 1.2),poleg tega pa še vmesnik Fire Wire IEEE 1394a in digitalni S/PDIF izhod za zvok.

Napajanje prenosnika temelji na litij-ionskemu akumulatorju, ki v povprečju omogoča dobro uro in pol dela brez priključitve na elektriko, čas avtonomije pa lahko izdatno povečamo z vgradnjo dodatnega akumulatorja. Cena prenosnika Gericom Webgine Per4mance z vgrajenim 1.6 GHz Pentium 4, 256 MB DDR pomnilnikom in 30 GB trdim diskom ter kombinirano CD-RW/DVD enoto je v Nemčiji 1.992 Evrov in spet potrjuje Gericomovo poslovno naravnanost, trgu ponuditi zmogljive in bogato opremljene prenosnike po izredno konkurenčnih cenah.

Vir: www.gericom.com