O-STA

Mladi podjetnik leta 2011 je Admir Latić!

V sredo 15.6.2011 je v Tehnološkem parku Ljubljana prvič potekal izbor mladega podjetnika leta pod pokroviteljstvom podjetja Virtu. Strokovna komisija je odločila, da je mladi podjetnik leta 2011 postal Admir Latić iz podjetja Endom.

LJUBLJANA, 16.6.2011 - Zavod mladi podjetnik je v Tehnološkem parku prvič razglasil zmagovalca zbora za mladega podjetnika leta. Med 49 prijavljenimi kandidati je strokovna komisija izbrala 5 finalistov, ki so s svojo dosedanjo podjetniško potjo prepričali strokovno komisijo.

Komisija v sestavi Primož Kaučič (revija Podjetnik), Matej Zalar (Visionect), Blaž Kos (VentureLab, Klub Poslovni angeli Slovenije) ter Borut Borštnik (Zavod mladi podjetnik) je med pet finalistov uvrstila naslednje kandidate: Alfred Vešligaj iz podjetja informacijski Atelje Alfred Vešligaj s.p., Admir Latić, Endom d.o.o., Jernej Horvat, Honire d.o.o., Viljem Ambrožič, Čistilni servis Kapljica s.p. ter Klemen Španinger, DiaGenomi d.o.o..

Med petimi kandidati je komisijo najbolj prepričal Admir Latič, sedaj 27 letni mladi podjetnik, ki ima za seboj zanimivo podjetniško pot začeto pri svojem 23 letu. "Naše podjetje se ukvarja z energetsko prenovo objektov. Največ projektov je takšnih, da zadovoljujejo pridobitev sredstev Eko sklada. Specializirani smo na področju toplo izolacijskih fasad, kjer gradimo na vzpostavitvi zaupanja vredne blagovne znamke Fasade.in." je dejal Admir.

Podjetje je vzpostavil s pomočjo sredstev, ki jih je privarčeval sam, v pomoč pa so mu bili tudi starši. Prepričal jih je namreč, da prodajo družinsko stanovanje, on pa bo s pomočjo teh sredstev napravil večstanovanjsko hišo. Admir je dodatna sredstva pridobil tudi s pomočjo vnaprej dogovorjenega zadolževanja pri dobaviteljih (odložena plačila). Tveganje se je izplačalo, podjetje Endom dosega zavidljivo rast prihodkov, hkrati pa v podjetju razmišljajo tudi o širitvi v tujino.

Vseh 5 finalistov izbora odlikuje strast do podjetništva. Glavni motivator ni denar, pač pa predvsem samostojnost: "Podjetništvo mi je vedno predstavljalo nek velik izziv, dopušča mi možnost izražanja mojega sloga, tako način vodenja kot tudi snovanje dolgoročnih strategij razvoja. Skratka - biti podjetnik mi pomeni moj življenjski slog", je po izboru dejal Admir.

"Z izborom mladega podjetnika leta smo pričeli z novim projektom za podporo podjetništva med mladimi v Sloveniji", je dejal Borut Borštnik, direktor Zavoda mladi podjetnik. "Želimo izpostavljati uspešne zgodbe mladih podjetnikov, ki so s svojim podjetjem uspešno vstopili na trg ter konkurirajo svojm starejšim kolegom ter tako mladim pokazati, da se v podjetništvu da uspeti", je še dodal.

Izbor Mladi podjetnik leta je letos potekal prvič. Sam izbor je trajal slaba dva meseca, prijave so potekale prek portala mladipodjetnik.si. Razglasitev je potekala v okviru celodnevnega dogodka Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, ki se ga je v Tehnološkem parku Ljubljana udeležilo preko 150 obiskovalcev. Glavni sponzor izbora je bilo podjetje Virtu, ki je zmagovalcu podelilo 1 leto uporabe storitve Flip IT. Poleg tega je Admir prejel še precej drugih nagrad. Od priročnika Pravnik v podjetju založbe Dashofer, 1 leto brezplačne uporabe miniMAXa s strani SAOP ter računovodskih storitev sponzorja Cerera. Podjetje VentureLab bo zmagovalcu brezplačno pregledalo poslovni načrt ter priporočilo morebitne izboljšave. Klub poslovni Angeli Slovenije bo natančno preučil možnost investiranja v podjetje. Ustvari.si bo prispeval storitve postavitve in promocije Facebook strani, tiskarna Smatros pa vrednostni bon za tiskovine. Nagrajenec bo prejel tudi enoletno naročnino na revijo Podjetnik ter Računalniške novice.

----------

O Zavodu mladi podjetnik

Zavod mladi podjetnik je neprofitna organizacija za podporo podjetništva med mladimi in tistimi v začetku poslovanja. Osrednja kanala delovanja organizacije sta portal mladipodjetnik.si ter spremljajoči forum. Zavod organizira tudi brezplačna podjetniška izobraževanja po celotni Sloveniji.

Dodatne informacije:
Borut Borštnik

Zavod mladi podjetnik

031 857 940

info@mladipodjetnik.si

www.mladipodjetnik.si