O-STA

Bilbi z glasbenim vlakom na Praznik glasbe

Poseben nastop priljubljene pevke in skladateljice Bilbi na glasbenem vlaku, ki bo v torek, 21. junija, ob 11.46 odpeljal iz Maribora v Ljubljano na Praznik glasbe

Z glasbenimi vlaki smo se v duhu varnega in do okolja prijaznega potovanja že zapeljali na koncert Tinkare Kovač v Železniškem muzeju, na koncert skupine Elvis Jackson v ljubljanskih Križankah in na veliki koncertni dogodek za mlade v Celju - MladiSmo. V torek, 21. junija, pa bo na pot odpeljal že četrti glasbeni vlak. Tokrat se bomo zapeljali na festival Praznik glasbe v Ljubljano. Na enodnevnem festivalu, ki bo potekal na zunanjih prizoriščih starega mestnega jedra in bo za obiskovalce brezplačen, se bodo predstavili tako amaterski kot poklicni glasbeniki različnih žanrov.

Glasbeni vlak bo iz Maribora odpeljal ob 11.46 in v Ljubljano prispel ob 14.06. Na potovanju z glasbenim vlakom nas bo spremljala Bilbi (Maja Pihler Stermecki), priljubljena pevka in skladateljica, ki je pozornost pritegnila s hudomušnim besedilom in prijetnim glasom v pesmi Hvala za vijolice. Med vožnjo bo skupaj s skladateljem in soavtorjem Gregorjem Stermeckim potnike razveselila s posebnim akustičnim nastopom v enem od vagonov. Ob spremljavi ritma železniških koles bo predstavila pesmi s plošče Drobne slike.

Maja Pihler Stermecki - Bilbi se veseli torkovega potovanja z glasbenim vlakom. Ob tem je povedala: "Vlak je moje najljubše prevozno sredstvo! Njegov značilni zvok me pomirja in hkrati odpira domišljijske svetove. Ko se mi več ne ljubi sedeti, se rada sprehodim, zaplešem, spijem kavico in pokramljam z drugimi popotniki. Z vlakom sem prepotovala Evropo in med tem napolnila veliko dnevnikov in beležnic. Precej teh idej je dobilo glasbeno preobleko in postalo del Bilbi-sveta." In potem je zapela: "Vozi me vlak v daljave, daleč tja v širni svet, ..."

Direktor potniškega prometa Slovenskih železnic, mag. Boštjan Koren, je povedal, da je vesel, da je projekt Slovenskih železnice in Društva planet Zemlja zaživel in da skupaj s slovenskimi glasbeniki z glasbo in zabavo opozarjamo na ekološko osveščenost vseh nas. Poudaril je, da je prav vlak prevozno sredstvo, ki je do okolja najbolj prijazno in tudi zabavno, kar dokazujejo prav glasbeni vlaki.

Peti glasbeni vlak bo odpeljal v petek, 24. junija, na festival GorA RockA

V petek, 24. junija, se bomo zapeljali na festival GorA rockA, kjer nas bodo zabavali Big Foot Mama, Tabu, Elvis Jackson, Nude, Shyam, Adam in drugi. Glasbeni vlak bo peljal iz Ljubljane do postaje Most na Soči, kjer nas bo čakal avtobus, ki bo vozil do kraja dogodka, do Šentviške Gore. Za tiste, ki bodo prišli do Mosta na Soči z glasbenim vlakom, bo prevoz z avtobusom brezplačen. Nekaj obiskovalcev, ki se bodo na festival pripeljali z vlakom, bo skupina Shyam med nastopom nagradila s praktičnimi nagradami. Več ...

Več o projektu Z glasbenimi vlaki za planet Zemlja si lahko preberete tudi na spletni strani Slovenskih železnic.

Mag. Tanja Rotovnik

Marketing

PE Potniški promet

Slovenske železnice, d. o. o.

Kolodvorska 11, 1506 Ljubljana, Slovenija

Tel.: +386 1 29 14 480

Fax: +386 1 29 14 809

http://www.slo-zeleznice.si