O-STA

Ob Šmartinskem jezeru v Celju se v soboto, 18. junija 2011 odpira Zelen'dol

Nov in izjemno inovativen pristop k izvajanju prireditveno - gostinske dejavnosti na turističnem območju Šmartinskega jezera, ki je nastalo kot produkt javno-zasebnega partnerstva.

PROJEKT ZELEN'DOL NA ŠMARTINSKEM JEZERU PRI CELJU

Zvezda G. Novljan, idejna voditeljica in investitorka o projektu Zelen'dol

"ZGODBA ŠMARTINSKEGA JEZERA pri Celju JE "ZELENA" ZGODBA". Idilična narava okolice okrog jezera kar kliče po obisku. Varna in urejena peš pot od cerkve Sv. Duha do jezera je vsak dan bolj polna - številni sprehajalci, rekreativni tekači, kolesarji kot tudi štirinožni prijatelji so na poti k istemu cilju - na Šmartinsko jezero.

Zakaj je jezero tako privlačna destinacija? Samo nekaj minut od centra mesta Celje, kjer v službi preživljamo tako ali drugače stresen delovnik, potrebujemo sprostitev. Šmartinsko jezero nam to s svojo urejenostjo, prijaznostjo in neokrnjeno naravo vsekakor omogoča. Še več - jezero postaja tudi vedno bolj obiskana turistična oz. izletniška točka.

V to "zeleno zgodbo" pa se je v mesecu juniju vključil tudi projekt "ZELEN'DOL ob Šmartinskem jezeru". Javni poziv Zavoda Celeia Celje je bil za nas vzpodbuda, da smo se kot zasebni investorji odzvali s ponudbo in s svojim konceptom ZELEN'DOLA izbrani, da obogatimo dogajanje ob Šmartinskem jezeru, ki je postalo zelo priljubljena izletniška točka.

Tri čudovite, lesene PIKNIKgrilKOČE, ki v svoji notranjosti skrivajo odprto ognjišče, so tako postala NOVA pridobitev na Šmartinskem jezeru in kot zaključena celota spominjajo na mini vasico po imenu ZELEN'DOL. Postale so del pisane druščine najrazličnejših ponudnikov turističnih in gostinskih storitev ob Šmartinskem jezeru.

Naše PIKNIKgrilKOČE so namenjene tistim, ki cenijo intimnost druženja in ki želijo očarati svoje prijatelje, znance ali sodelavce na povsem drugačen, izviren način.

V prenovljeni leseni hiški "ZELEN'DOL" nedaleč od PIKNIKgrilKOČ boste lahko preverjali njihovo razpoložljivost, rezervirali termine in se osvežili s svežim bezgovim sokom obogatenim z meliso in ingverjem. Raznolika ponudba gostinskih storitev bo poleg osnovne ponudbe temeljila na izzivih, ki jih ponuja okolica Šmartinskega jezera... Vsekakor se bomo trudili, da boste v naši družbi deležni posebnih občutkov, ki bodo sovpadali z besedo ČUDOVITO..."

POKUKAJTE V SVET, KI SPOMINJA NA KOŠČEK RAJA OB ŠMARTINSKEM JEZERU...Vabi ekipa ZELEN'DOLA! Več na: www.eventkoca.si

Urša Dorn, Svetovalka za turizem na Zavodu Celeia Celje

"Zavod Celeia Celje je zakupil zemljišče ob Šmartinskem jezeru od lastnika - Mestne občine Celje za obdobje enega leta. Za izvajanje gostinsko-prireditvene dejavnosti smo na spletni strani Zavoda Celeia Celje objavili javni poziv na katerem je bil izbran ponudnik, podjetje Eventplus d.o.o. Med Zavodom Celeia Celje in podjetjem Eventplus d.o.o. je prišlo tako do sklenitve pogodbe, s katero na omenjeni javni površini Zavod Celeia Celje uporabniku zagotavlja najem lokacije, najemnik pa je dolžan opremiti lokacijo s celotno gostinsko opremo in izvajati gostinsko-prireditveno dejavnost na lokaciji. Najemnik mora nuditi poleg redne gostinske ponudbe tudi spremljevalno animacijsko ponudbo in organizirati prireditve v času trajanja najemne pogodbe. Verjamemo, da bo nova ponudba ob Šmartinskem jezeru povečala kakovost obstoječe ponudbe, razveselila redne obiskovalce jezera kot tudi privabila nove izletnike na jezero in v Celje."

Marko Zidanšek, pooblaščenec župana Mestne občine Celje

"Zelen' dol je tako rekoč skupni projekt Zavoda Celeia Celje, Mestne občine Celje in podjetja Eventplus. Je košček mozaika dolgoročnega projekta revitalizacije Šmartinskega jezera. Želeli smo si pritegniti ponudnika, ki bi začutil to prelepo lokacijo. Šmartinsko jezero je biser, ki ga je treba izkoristiti ter obiskovalcem ponuditi nekaj posebnega in izvirnega. Simpatične hiške so čudovita pridobitev, ki bo zagotovo v veselje mnogim ljubiteljem piknikov in druženja v prelepem naravnem okolju. Zahvaljujemo se podjetju Eventplus, ki je razumelo to okolje in se opogumilo. Veseli nas, da še obstajajo ljudje, ki verjamejo v naravo in v pristen način druženja. Na Mestni občini Celje smo zelo veseli te prelepe vasice in verjamemo, da bo zaživela in razveseljevala mnoge obiskovalce, ki pridejo od vsepovsod."