O-STA

Glasbeni vlaki: v torek smo se zabavali z Bilbi, v petek pa potujemo s skupino Avven na festival GorA RockA



Naslednji glasbeni vlak bo že v petek, 24. junija, zapeljal na festival GorA rockA, kjer nas bodo zabavali Big Foot Mama, Tabu, Elvis Jackson, Nude, Shyam, Adam in drugi. Glasbeni vlak, na katerem nas bo s svojo glasbo v akustični preobleki zabavala skupina Avven (www.avven.com), bo iz Ljubljane odpeljal ob 15:25 do Jesenic, od koder bo do Mosta na Soči pripeljal ob 18:06. Na postaji Most na Soči bo čakal avtobus, ki bo vozil do kraja dogodka, do Šentviške Gore. Za tiste, ki bodo prišli do Mosta na Soči z glasbenim vlakom, bo prevoz z avtobusom brezplačen. Več o organiziranem prevozu na festival ...

Nagradne igre

Avven bodo v sodelovanju s Slovenskimi železnicami in festivalom Gora Rocka podelili tudi nekaj zelo privlačnih nagrad. Nagradna igra bo potekala na Facebook strani skupine Avven (http://www.facebook.com/avvenband), kjer bodo vsa navodila, kako do privlačnih nagrad, nekaj pa jih bodo Avven podelili tudi na sami poti na glasbenem vlaku.

Nekaj obiskovalcev, ki se bodo na festival pripeljali z vlakom, bo med svojim nastopom nagradila tudi skupina Shyam.

Kdo in kaj so Avven?

V glasbi Avven se mešajo prvine ljudske in mitološke keltske glasbe, zapakirane v kanček veseljaškega in tršega melodičnega folk rocka, ki glasbi doda potrebno energijo. Ko zahrumijo kitare in se zasliši prvinski klic ljudskih glasbil, veste, da ste se znali na krovu ene najboljših slovenskih "live!" skupin. Skupina je aprila izdala svoj drugi studijski album z naslovom Kastalija. Ime Kastalija je vzeto iz grške mitologije ter označuje izvir, h kateremu so ljudje hodili po navdih. K studijskemu albumu so tokrat Avven povabili kar nekaj glasbenikov, tako lahko na Kastaliji slišite godalni kvartet, fanfare, piščali, spremljevalni zbor in seveda obsežno paleto različnih ljudskih inštrumentov.


Potujte konec tedna skupaj z Avven in Slovenskimi železnicami na idiličen festival Gora Rocka, saj bo potovanje polno zabave in dobre glasbe ter bo samo uvod v odlično festivalsko dogajanje. Vsi, ki se boste udeležili skupnega potovanja z glasbenim vlakom, bodite pri vstopu na vlak pozorni na posebna obvestila, ki vas bodo usmerjala na "Avven" vagon glasbenega vlaka.

Bilbi na prvi poletni dan navdušila na glasbenem vlaku

Glasbeni vlak je v torek, na prvi poletni dan, odpeljal iz Maribora proti Ljubljani, na potovanju z glasbenim vlakom pa nas je spremljala Bilbi (Maja Pihler Stermecki), priljubljena pevka in skladateljica, ki je pozornost pritegnila s hudomušnim besedilom in prijetnim glasom v pesmi Hvala za vijolice. Med vožnjo je skupaj s skladateljem in soavtorjem Gregorjem Stermeckim potnike razveselila s posebnim akustičnim nastopom v gostinskem delu vlaka. Ob spremljavi ritma železniških koles je predstavila pesmi s plošče Drobne slike in požela veliko navdušenje potnikov.

Maja Pihler Stermecki - Bilbi je ob tem povedala: "Vlak je moje najljubše prevozno sredstvo! Njegov značilni zvok me pomirja in hkrati odpira domišljijske svetove. Ko se mi več ne ljubi sedeti, se rada sprehodim, zaplešem, spijem kavico in pokramljam z drugimi popotniki. Z vlakom sem prepotovala Evropo in med tem napolnila veliko dnevnikov in beležnic. Precej teh idej je dobilo glasbeno preobleko in postalo del Bilbi-sveta." In potem je zapela: "Vozi me vlak v daljave, daleč tja v širni svet, ..."

Direktor potniškega prometa Slovenskih železnic, mag. Boštjan Koren, je ob tem povedal, da je vesel, da je projekt Slovenskih železnice in Društva planet Zemlja zaživel in da skupaj s slovenskimi glasbeniki z glasbo in zabavo opozarjamo na ekološko osveščenost vseh nas. Poudaril je, da je prav vlak prevozno sredstvo, ki je do okolja najbolj prijazno in tudi zabavno, kar dokazujejo prav glasbeni vlaki.

Več o projektu Z glasbenimi vlaki za planet Zemlja si lahko preberete tudi na spletni strani Slovenskih železnic.

Pripisi k fotografijam:
1. Bilbi vabi na koncert na vlaku - na glasbeni vlak.
2. in 3. Bilbi je s svojim nastopom naredila pravo zabavo na glasbenemu vlaku, ki je bil tokrat na mednarodni relaciji. Tudi tuji potniki so bili nad Bilbi in nad glasbenim vlakom zelo navdušeni.
4. Vesel prihod na železniško postajo Ljubljana. Pevka Bilbi in njen kitarist Gregor.

5. Skupina Avven, ki nas bo zabavala na naslednjem glasbenem vlaku, ki bo odpeljal v petek, 24. junija, na festival GorA RockA