O-STA

Uredimo holesterol

24. številka VSVZ, obvestilo za medije, julij 2011

Nova številka revije V skrbi za vaše zdravje

Predstavljamo vam novo številko revije V skrbi za vaše zdravje, v kateri skupaj z zdravniki in farmacevti pišemo o holesterolu - odgovorimo, kje in kako nastaja, razložimo razliko med koristnim in škodljivim holesterolom ter svetujemo, kako zmanjšati vrednosti škodljivega holesterola, če laboratorijski izvidi pokažejo, da je to potrebno.

V Sloveniji ima več kot 60 % odraslih preveč holesterola v krvi, zato v tokratni številki z naslovom Uredimo holesterol opozarjamo, da se zaradi povečanih vrednosti krvnih maščob in holesterola počasi mašijo žile, kar brez opozorilnih znakov vodi v razvoj bolezni srca in žilja. Dejavniki tveganja za te bolezni, ki so v Sloveniji še vedno najpogostejši vzrok smrti, so nezdrav življenjski slog, zvišan krvni tlak, povečane vrednosti krvnega sladkorja, čezmerna telesna teža in debelost ter povečane vrednosti krvnih maščob, zlasti holesterola.

Revija ponuja informacije o tem, kako pomembno je pogosto merjenje holesterola in kakšne so priporočene ciljne vrednosti krvnih maščob. Dobro je tudi vedeti, da se lahko z rednim jemanjem statinov - najnovejši je rosuvastatin - vrednosti škodljivega holesterola LDL zmanjšajo za skoraj 60 %, vrednosti koristnega holesterola HDL pa povečajo za 5 do 15 %.

Revija izhaja večkrat na leto in vsakič obravnava drugo aktualno zdravstveno temo. Nanjo se lahko naročite, na voljo pa je tudi v lekarnah in čakalnicah splošnih/družinskih zdravnikov po vsej Sloveniji. Več lahko izveste na www.krka.si.

Želimo vam prijetno branje!

Več informacij:

Jerca Pavlič, strokovna sodelavka za marketinško komuniciranje

Krka, d. d., Novo mesto

Dunajska cesta 65, 1000 Ljubljana

Telefon 01 475 1542, GSM 051 641 836

jerca.pavlic@krka.biz