O-STA

Pika Nogavička prihaja na vlak

Od 18. do 24. septembra bo na TRC Jezero v Velenju potekal največji otroški festival pri nas - Pikin festival, že 22. po vrsti. Na najbolj živahen dan Pikinega festivala, v soboto, 24. septembra, bo iz Ljubljane v Velenje peljal Pikin vlak. Naj njem se bo potnikom pridružila navihana Pika Nogavička, ki bo poskrbela za zabavno vzdušje s pletenjem kitk in risanjem pik, predvsem pa s svojimi navihanimi igrami. To bo pravo doživetje, zlasti za najmlajše.

Vlak bo iz Ljubljane odpeljal ob 8:50, na postajo Velenje Pesje pa bo prispel ob 11:19. Ustavljal bo na postajah Zagorje, Trbovlje, Zidani Most, Laško, Celje (prestop), Celje Lava, Petrovče, Žalec, Šempeter, Polzela, Šmartno ob Paki, Paška vas, Florjan in Šoštanj. Nazaj proti Ljubljani bo vlak odpeljal ob 16:05, vrnitev pa bo mogoča že z rednim vlakom, ki iz Velenja odpelje ob 14:15. Seveda je obisk festivala vse dni mogoč z rednimi vlaki Slovenskih železnic.

Vožnja s Pikinim vlakom bo za 30 odstotkov cenejša kot vožnja z vlaki od ponedeljka do petka. Še ugodnejše pa je za družine potovanje z družinsko izkaznico. Z njo starejši od 12 let potujejo za 40 odstotkov ceneje, otroci do 12 let pa brezplačno. Družinska izkaznica je naprodaj na potniških blagajnah po vsej Sloveniji.