O-STA

Program Opustimo kajenje v Lekarni Ljubljana

Ljubljana, 27. 9. 2011

Sporočilo za javnost

Lekarna Ljubljana izvaja program Opustimo kajenje za zdravje in dobro počutje. Po vzoru lekarnarjev v drugih evropskih državah, ki poslanstvo zdravstvenih delavcev izpolnjujejo tudi z uspešno metodo odvajanja od kajenja, so v Lekarni Ljubljana pripravili program, s pomočjo katerega bodo kadilci svojo odločitev o opustitvi kajenja lažje izpolnili.

Kajenje pomeni resno grožnjo zdravju. Nikoli ni prepozno, da se posameznik odloči opustiti to nevarno razvado. Pot ni enostavna, zahteva odločnost, motivacijo in podporo najbližjih. V Lekarni Ljubljana so poleg drugih preventivnih programov, pripravili tudi program za opustitev kajenja.

V Lekarni Ljubljana za imetnike kartice zvestobe pripravljajo brezplačna predavanja o zdravju, zdravem načinu življenja ter pravilni in varni uporabi zdravil, brezplačna tehtanja in brezplačno merjenje krvnega tlaka in ravni sladkorja v krvi. Tokrat so za imetnike kartice zvestobe Lekarne Ljubljana v sodelovanju z Nicorette pripravili brezplačen program Opustimo kajenje, kjer bo strokovnjakinja Silva Zamljen, inž. farm. iz Centralne lekarne skupini kadilcev pomagala pri lažji opustitvi kajenja.

V programu bodo udeležencem predstavljene različne tehnike opuščanja kajenja, učinki kajenja na telo, sprostitvene tehnike, zdrava prehrana in nikotinske nadomestne terapije ter njihova varna in pravilna uporaba.

Več informacij na: 080 71 17 in na www.lekarnaljubljana.si

ODLOČITEV JE V VAŠIH ROKAH!
V LEKARNI LJUBLJANA SMO VAM PRI TEM PRIPRAVLJENI POMAGATI!
DOBRODOŠLI V NEKADILSKI SKUPINI.

Na fotografiji: Silva Zamljen, inž. farm., Lekarna Ljubljana, vodja programa Opustimo kajenje

Dodatne informacije:

Anja Ristovič

anja.ristovic@lekarna-lj.si