O-STA

Življenje na kolesih na celjskem sejmišču - Letos večji in bogatejši dogodek

Od 14. do 17. marca 2002 bodo na Celjskem sejmu istočasno potekali kar štirje sejmi, ki so vsebinsko povezani in jih bomo na vožnjo pospremili pod skupnim sloganom Življenje na kolesih. Gre za 13. sejem Avto in vzdrževanje, 5. sejem Moto Boom, 3. Razstavo gospodarskih vozil in 4. sejem Logotrans. Slednji je tudi novost v na celjskem sejmišču. Na 37.500 m2 se bo torej skupaj z zastopanimi podjetji predstavilo preko 400 razstavljalcev iz 25 držav. Obiskovalcem bodo na voljo številne testne vožnje, osebnih in gospodarskih vozil, ogledali pa si bodo lahko atraktivne tekme motorjev. Sejem, ki ga bo Celjski sejem pripravil v sodelovaju z Obrtno zbornico Slovenije in revijo Transport ter pod generalnim pokroviteljstvom Revoza d.d., bo v četrtek, 14. marca odprl minister za promet in zveze, g. Jakob Presečnik. Na sejmu pričakujejo preko 30.000 obiskovalcev.

Celotna prireditev bo potekala na 37.500 m2, od tega bo 18000 m2 pokritih razstavnih površin, 7500 m2 zunanjih razstavnih površin. 12.000 m2 zunanjih površin pa bo namenjenih spremljevalnim prireditvam. Na sejmu se bo skupaj z zastopanimi podjetji predstavilo 411 razstavljalcev iz 25 držav, od tega na sejmu Avto in vzdrževanje 248, na sejmu Moto boom 42, na Razstavi gospodarskih vozil 52 in na sejmu Logotrans 69. Zastopanih bo 25 držav: Argentina, Avstrija, Belgija, Češka, Danska, Francija, Hrvaška, Italija, Japonska, Jugoslavija, Kitajska, Koreja, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Poljska, Španija, Švedska, Švica, Tajvan, Turčija, Velika Britanija, ZDA in Slovenija.

Avto in vzdrževanje – edina specializirana sejemska prireditev avtoremontne stroke

Sejem Avto in vzdrževanje je prireditev, ki ima najdaljšo tradicijo v družbi treh sejmov na kolesih. Letos ga pripravljajo že trinajstič. Novost trinajstega sejma bo razveselila številne obiskovalce. Osebna vozila namreč ne bodo več samo razstavljena, ampak bodo na voljo obiskovalcem, da se bodo lahko z njimi tudi popeljali. V razstavnem delu pa bodo na ogled oprema za avtomehanične, avtokleparske, avtoličarske in vulkanizerske delavnice, testne naprave, ostala oprema, naprave za pretok olja in podmazovanje, naprave in opremo za čiščenje, instalacijsko opremo za avto delavnice in avto salone, olja in maziva, rezervni deli, pnevmatike, dodata oprema za vozila, predstavitev sodobnega načina izobraževanja avtoserviserjev v srednjih poklicnih šolah…

Sejem bodo spremljale številke strokovne prireditve. Ponovno bosta v živo pred publiko potekali tekmovanji za Vulkanizerja leta in Avtomehanika leta, na sejmu bodo podeljena priznanja za Ekološko neoporečno vulkanizersko delavnico, Slovensko ekološko gibanje in sekcija avtoremontnih dejavnosti pri OZS v četrtek pripravljata okroglo mizo na temo Izvajanja okoljske zakonodaje (Problematika izrabljenih avtomobilskih gum, Avtoservisi v vlogi zbirnih centrov za izrabljena motorna vozila..)

Tudi na razstavi gospodarskih vozil testne vožnje

Na Razstavi gospodarskih vozil, ki jo organiziramo v sodelovanju z revijo Transport, bodo razstavljena bodo težka gospodarska vozila pravzaprav vseh znamk (Mercedes-Benz, Iveco, Daf, Renault, Scania in Volvo), lahka gospodarska vozila (Renault, Citroen, Ford, Iveco...), avtobusi in minibusi (Mercedes-Benz, Daf, Neoplan, TVM - Marbus, Volvo, ...), vse vrste prikolic (Acerbi, Krone, Kögel, Omar, Zorzi, Schmitz Cargobull, Spitzer, Tirsan...), nadgradnje, šasije, priključki, dodatna oprema, olja in maziva, pneumatike, rezervni deli za vse znamke in vrste gospodarskih vozil. Razstavljeni bodo tudi žerjavi, specialna vozila, prisotni so tudi ponudniki leasinga na področju financiranja gospodarskih vozil.

Tudi v okviru razstave Gospodarskih vozil bodo obiskovalci lahko mnoga izmed razstavljenih vozil tudi sami preizkusili na poligonu za testne vožnje v okviru sejmišča.

Moto-boom letos dvakrat večji in obogaten z atraktivnimi prireditvami

Sejem Moto boom je sejem motociklov in pripadajoče opreme, na katerem je poleg novih motociklov in opreme mogoče videti veliko zanimivih predelav motociklov, oldtimerje, svojo dejavnost predstavijo tudi moto klubi. Letos bodo v okviru sejma potekala tudi dirke super moto, mini moto, spretnostne vožnje, v večernih urah pa tudi koncerti. Sejem bo letos kar dvakrat večji od lanskega (zato je tudi prestavljen v večjo halo D), na njem pa se bodo predstavile skoraj vse znamke s področja motociklizma (BMW, PEUGEUT, HARLEY DAVIDSON, APRILIA, HONDA, KAWASAKI, PIAGGIO, GILERA, KTM, BENNELI, TRIUMPH, YAMAHA).

Logotrans letos prvič v Celju

Sejem Logotrans (sejem logistike in transporta) je do sedaj potekal v Mariboru (organizira pa ga Step, ki je hčerinsko podjetje Celjskega sejma, letos pa smo ga pridružili ostalim trem sejmom, saj se razstavni program smisleno dopolnjuje. Na letošnjem sejmu Logotrans si bo mogoče ogledati široko ponudbo viličarjev, dvigal, ponudbo špediterjev, storitev s področja logističnega inženiringa. Iz prireditvenega dela gre omeniti še VII. Državno prvenstvo viličeristov za pokal Jungheinrich, ki ga organizirata Društvo strojnih inženirjev in tehnikov Maribor in Celje,

Poleg Celjskega sejma d. d. so soorganizatorji sejemskega četvorčka na kolesih še Obrtna zbornica Slovenije oz. njuni sekciji, Sekcija za promet in Sekcija avtoservisno remontnih dejavnosti ter Revija Transport . Generalni pokrovitelj sejma je Revoz d.d.. Sejem bo odprt vsak dan od 9.30 do 18.30 ure.