O-STA

Strah ali anksioznost?

Nova številka revije V skrbi za vaše zdravje

Predstavljamo vam novo številko revije V skrbi za vaše zdravje, v kateri skupaj z zdravniki in farmacevti pišemo o anksioznih motnjah in o tem, kako jih prepoznamo. Strokovnjaki so razložili tudi, kako se ti bolniki zdravijo, kaj lahko naredijo sami in kako jim lahko pomagajo njihovi bližnji.

Ljudje z anksioznimi motnjami čutijo tesnobo, ki je ne morejo povezati z nobeno situacijo in se pojavlja brez ustreznega povoda ali v pretiranem obsegu. Te motnje se pojavljajo v vseh starostnih obdobjih, tudi pri otrocih in starejših. Prizadenejo oba spola, vendar so pogostejše pri ženskah. Pogosteje se pojavljajo pri ljudeh, ki so nagnjeni k perfekcionizmu, ki imajo veliko potrebo po odobravanju okolice ali po kontroli ali pa težko prenašajo kritiko.

Revija ponuja informacije o tem, kaj povzroča anksiozne motnje, kako jih čim prej prepoznamo in kakšno je njihovo zdravljenje. Zdravila prve izbire za vse anksiozne motnje so antidepresivi, in sicer zaviralci ponovnega privzema serotonina (SSRI).

Revija izhaja večkrat na leto in vsakič obravnava drugo aktualno zdravstveno temo. Nanjo se lahko naročite, na voljo pa je tudi v lekarnah in čakalnicah splošnih/družinskih zdravnikov po vsej Sloveniji. Več lahko izveste na www.krka.si.

Želimo vam prijetno branje!

Več informacij

Anja Lesar

Telefon (01) 475 1407

GSM 051 641 836

E-naslov anja.lesar@krka.biz