O-STA

Srebrna gazela podjetja XLAB dobila digitalno 3D obliko

SPOROČILO ZA JAVNOST | 27. OKTOBER 2011

Ljubljana, 27.10.2011. Potem, ko je visokotehnološko podjetje XLAB septembra prejelo priznanje regijska gazela Osrednje Slovenije, je včeraj na slovesni zaključni prireditvi izbora Gazela v Cankarjevem domu, postalo srebrna gazela Slovenije. Osvojeni kipec je s pomočjo XLABove programske rešitve PHOV že dobil svojo digitalno 3D različico. Oglejte si 3D model srebrne gazele.

Komisijo, ki jo sestavljajo ugledni predstavniki akademske, civilne in poslovne javnosti, je podjetje znova prepričalo s svojo uspešno mednarodno podjetniško zgodbo, kakovostno rastjo organizacije ter inovativno organizacijsko kulturo. "Veseli me, da inovativnost prinaša uspehe. Inovativnost je namreč pojem, ki povzema dogajanje v XLAB-u, in sicer na vseh ravneh delovanja. Inovativnost pri poslovnih procesih, organizacijski kulturi in izdelkih, ki jih razvijamo. V XLABu nam je uspelo inovacije unovčiti na globalnem trgu IT tehnologij," se je priznanja razveselil direktor XLABa Jure Pompe in ga posvetil svoji ekipi, ki ustvarja v podjetju.

Jure Pompe in Gregor Pipan, direktorja XLABa s srebrno gazelo.

3D model srebrne gazele

Najnovejša storitev, s katero se želi XLAB uveljaviti na mednarodnem trgu je programska rešitev PHOV, ki se je lansko leto uvrstila med finaliste Slovenskega foruma inovacij. Računalniška storitev je na voljo v oblaku in omogoča 3D rekonstrukcijo objektov iz množice digitalnih fotografij. Z rešitvijo PHOV, ki je plod lastnega razvoja, je svojo digitalno 3D različico dobil tudi XLABov kipec srebrne gazele, ki si ga je podjetje prislužilo na včerajšnji prireditvi.

XLAB v številkah

Srčnost, izvirnost in pogum so vrednote, ki jih, prav tako kot projekt Gazela, zagovarja tudi XLAB. In te se pri njih obrestujejo v rastoči dodani vrednosti, ki je v letu 2010 je dosegla 2,3 milijona evrov, kar pomeni preko 600 odstotno rast v petih letih. XLABova ekipa trenutno šteje 52 zaposlenih, na zaposlenega pa ustvarijo 52.000 evrov dodane vrednosti. Tržni razvoj podjetja je izrazito izvozno naravnan, kjer prodaja na tujih trgih dosega 80 %. Njihovo programsko opremo za računalniško pomoč na daljavo in spletne sestanke ISL Online uporablja več kot 120.000 uporabnikov iz 150 držav.

Letošnjo zlato gazelo je prejelo podjetje KLS Ljubno, bronasta gazela pa je svoje mesto našla v podjetju GMT iz Murske Sobote. XLAB zmagovalcu in vsem ostalim finalistom iskreno čestita.