O-STA

Izzivi trga dela - zaposlitveno svetovanje za mlade in izobraževalne delavnice "Karierni izzivi za mlade"

Te zanima kako izboljšati veščine iskanja zaposlitve? Kako potrkati na vrata delodajalca in uspešno predstaviti svoje potenciale?

SVETOVANJE

Zavod PIP v sodelovanju z Društvom za osebnostno rast Tara vabi vse mlade od 15. do 29. leta starosti, ki stopajo na trg dela ali iščejo novo zaposlitev, na brezplačno svetovanje za izboljšanje zaposljivosti.

Individualna svetovanja potekajo v prostorih Zavoda PIP, Gosposvetska cesta 86 v Mariboru. Izvajata jih usposobljeni svetovalki Brigita Horvat, iz Zavoda PIP in Suzana Petek, predsednica Društva za osebnostno rast Tara, ki ima večletne mednarodne izkušnje z vodenjem skupin.

Za termin svetovanja se predhodno dogovorite po tel. 02/ 234 28 46; 031/336-661 ali preko elektronske pošte: brigita.horvat@zavodpip.si; tara.org@gmail.com.

DELAVNICE

Za vse željne več znanja in praktičnih izkušenj ponujamo brezplačne izobraževalne delavnice "Karierni izzivi za mlade", ki bodo potekala v sklopu treh srečanj in bodo sestavljene iz vaj, predstavitev, simulacij, nastopov, delavnic, diskusij ter zabavnih aktivnosti.

Vsebina delavnic je nadgradnja programa, ki je nastal v soustvarjanju s partnerskimi organizacijami iz Grčije, Romunije in Estonije. Vsebuje tisto, kar mlado osebo izoblikuje, pripravi na neizprosen trg dela, jo opogumi za pridobivanje novih znanj in postavitev pred kamero. Udeleženci poročajo o povečani samozavesti, boljši pripravljenosti na razgovore za delo, pridobljenih komunikacijskih veščinah, znanju o strateškem načrtovanju in projektnem managementu.

Prvo srečanje bo 16.11.2011, med 10. in 14. uro, v prostorih Zavoda PIP, Gosposvetska cesta 86 v Mariboru.

Projekt "Karierni izzivi za mlade" financira Mestna občina Maribor, zato je vključitev v individualna svetovanja in delavnic brezplačna.