O-STA

Prvi fotokiosk za izdelavo tridimenzionalnih portretov

Ljubljana, 23. november 2011 - Pretekli petek je v prostorih VIBA FILM-a v Ljubljani potekal Nikonov dan fotografije. Na najbolj obiskanem fotografskem dogodku v Sloveniji so podjetja Tretja dimenzija, Nikon Slovenija in XLAB združila moči in pripravila kiosk za tridimenzionalni zajem obrazov obiskovalcev.

Filmski igralec in režiser Djuro, moderator Sašo Papp in puščavski lisjak Miran Stanovnik so bili le nekateri izmed estradnikov, ki smo jih ujeli v fotokiosk. Pridružilo se jim je tudi več kot 250 navdušenih udeležencev, ki so želeli svoj tridimenzionalni portret.

Fotokiosk sestavlja množica kompaktnih fotoaparatov, ki se sprožijo istočasno. Slike obraza se nato s pomočjo računalniških algoritmov "pretopijo" v tridimenzionalni model, ki ga obiskovalec prejme na svoj elektronski naslov. Tega lahko kadarkoli naroči tudi kot osebni spominek, natisnjen s 3D tiskalnikom.

V kratkem bo kiosk spet na voljo najširši javnosti. Sočasno bomo predstavili novo linijo inovativnih osebnih spominkov. O tem vas bomo vsekakor obvestili, do takrat pa si lahko ogledate nekaj utrinkov (http://youtu.be/7vpwap4Vrtg) iz premierne predstavitve na Nikonovem dnevu fotografije.

http://xlab.si | http://research.xlab.si | http://phov.eu