O-STA

Z vlakom v prazničnem decembru tudi za 75 odstotkov ceneje

Z vlakom se lahko zapeljemo do številnih krajev, v katerih lahko preživimo nepozaben dan. V prazničnem decembru, ko se po Sloveniji odvija vrsta prireditev, smo na Slovenskih železnicah pripravili posebno ugodnost. Otroci do 12 let bodo tako lahko potovali s kar 75-odstotnim popustom. Pri potovanju najmanj šestih otrok pa bodo tega popusta deležni tudi odrasli spremljevalci. Popust velja za 2. razred vseh vrst vlakov, tudi za vlake ICS.

Kot velja vse leto, lahko otroci do 6. leta starosti v spremstvu odraslih z vlaki Slovenskih železnic tudi decembra potujejo brezplačno. Za družinsko potovanje med letom pa priporočamo Družinsko kartico ugodnosti. Z njo bodo starejši od 12 let z vsemi vlaki potovali za 40 odstotkov ceneje, otroci do 12. leta pa brezplačno.

Namigi kam na ugoden izlet v prazničnih dneh:

· Z vlakom se boste lahko decembra brezskrbno in prijetno zapeljali do številnih slovenskih mest. V Ljubljani se praznično dogajanje začne 3. decembra s slovesno prireditvijo na Prešernovem trgu, do katerega se lahko z železniške postaje Ljubljana odpravite peš. Na ta dan se bodo prižgale vse lučke praznične osvetlitve. Od tega dne naprej boste lahko v Ljubljani doživeli praznični sejem (do 2. januarja), Miklavžev sejem (do 6. decembra), Miklavžev sprevod (5. decembra), silvestrovanje in še vrsto drugih prireditev.

· Tudi Maribor bo že od 2. decembra ponujal pisano dogajanje - praznične koncerte, otroške programe, darilne sejme in največje jaslice v Sloveniji.

· Prav gotovo vredne ogleda bodo tudi žive jaslice v Postojnski jami. Na ogled bodo 25., 26., 29. in 30. decembra ter 1. in 2. januarja od 14. do 16. ure.

· Za najmlajše bo prava dogodivščina izlet z vlakom v pravljično Celje, kjer bo pester otroški program potekal od 16. do 31. decembra.

· Decembra zna biti vlak primeren tudi za obisk Kopra, kjer bodo vse od 2. decembra potekale številne prireditve.

· Z vlakom se lahko pripeljete tudi neposredno do Zdravilišča Laško in Term Olimia. Vsako soboto do obeh zdravilišč iz Ljubljane pelje posebni zdraviliški vlak. Z vozovnico za vlak boste lahko v obeh zdraviliščih izkoristili različne popuste in se med drugim kopali od 20 do 50 odstotkov ceneje.

Več informacij dobite na vseh prodajnih mestih in na spletni strani Slovenskih železnic ter na tel. št. 01 29 13 332. Vabljeni tudi na facebook stran Grem z vlakom.