O-STA

Grouponicusov praznični vikend je pokazal, da je lokalno nakupovanje nadomestilo največjo praznično razprodajo

30. november 2011

CHICAGO, ZDA - (BUSINESS WIRE) - Že drugo leto zapored je Grouponov (NASDAQ: GRPN) Grouponicus Holiday Shop (http://www.groupon.com/grouponicus) dal priložnost ameriškim potrošnikom, ki nakupujejo na črni petek (dan razprodaj po dnevu zahvalnosti v ZDA, op.p.) in spletni ponedeljek, (ponedeljek, ki sledi črnemu petku, ko organizirajo prodajne akcije internetne trgovine, op.p.) da podarijo nepozabna doživetja v svojem lokalnem okolju. Ob ponudbi preko 400 trgovcev, ki je obsegala vse od voženj s sanmi do razvajanja v toplicah, so se nakupovalci na praznični vikend raje kot za prerivanje za parkirna mesta odločili za lokalne nakupe iz udobja lastnega doma.

Čeprav se sezona prazničnih nakupov šele dobro začenja, prodaja med Grouponovim prazničnim vikendom ponuja zanimiv vpogled v letošnje obdarovalne trende:

Lokalni nakupi so novi črni petek.

Črni petek ni le za nacionalne maloprodajne verige z velikimi oglaševalskimi proračuni. Najbolj priljubljeno darilo je bila ponudba GT Dream Cars iz New Jerseyja. Več kot 860 nakupovalcev je pograbilo priložnost in nekomu izmed svojih najdražjih podarilo dirkanje v aston martinu ali lamborghiniju za le 59 ameriških dolarjev. Prebivalci San Francisca bodo pod svojo smrečico morda našli ogled privlačnega Angel Islanda na segwayih, saj je to storitev kupilo kar 1000 ljudi. V podporo iniciativi Small Business Saturday®, ki podpira mala podjetja, je Grouponova stran v soboto, 26. novembra, predstavila le ponudbo malih podjetij.

Če želite biti presenečeni, raje ne berite naprej!

Če poznate koga, ki nakupuje pri Grouponu, boste verjetno dobili kaj iz tega seznama:

9000 ljudi bo dobilo Coz-e grelno odejo z rokavi

Poglejte na dovoz ali za grmovje... dobili boste avto! (Sodeč po 17.000 prodanih paketih temeljitega avto čiščenja)

Več kot 7000 nakupovalcev ravnokar išče velike okorne škatle, da bi vanje spravili športno opremo, ki so jo kupili pretekli vikend

Več kot 90.000 prstov na rokah in nogah bo zmasiranih, pristriženih in nalakiranih (vsaj nohtki bodo nalakirani... ostalo je verjetno stvar izbire)

Nakupovalci se želijo le sprostiti.

Nakupovalci so izbrali tudi veliko ponudb, ki jim bodo zagotovo pomagale k sprostitvi po napornem obisku prepolnih nakupovalnih centrov ali po večerji pri tašči:

Zmasiranih bo 25.000 hrbtov, lasišč in duš

8000 ameriških tet je kupilo paket za nego obraza, da dokažejo, da bo vaš obraz vedno tako mladosten

In kaj rožlja na dnu nogavice? Najverjetneje ena izmed 8000 embalaž vitaminov, ki smo jih prodali v le štirih dneh

Internetna ponudba poveže med sambo oddaljene obdarovalce in obdarjence.

Vistaprint, prodajalec fotografskih daril, je bil tretji najbolj priljubljen ponudnik daril, medtem ko je elektronski gigant Sony Store v 18 urah na spletni ponedeljek prodal več kot 5000* Sony Bloggie Touch kamer, kar zadošča za 10.000 ur domačih parodij na Garbage Pail Kids filme (končno število Bloggie enot ni razkrito). Prodali smo tudi na tisoče paketov vzorcev vin, jedilnega pribora in slušalk.

"Z več kot 1,7 milijona gruponov prodanih po vsem svetu, vključno s 650.000 Grouponicusovimi ponudbami, kar je 500 odstoten dvig Grouponicusove prodaje v primerjavi z lanskim letom, se naši prazniki začenjajo fenomenalno, kar le potrjuje, da potrošniki radi kupujejo lokalno," je povedal Aaron Cooper, vodja darilnega programa pri Grouponicusu, ki je napisal "The Gift of Chiefing". "V veliko veselje nam je, da pomagamo strankam, da najdejo najboljše darilne ponudbe na spletu, obenem pa predstavljamo najpomembnejša in najboljša podjetja čisto blizu njih."

Grouponicus Holiday Shop je prisotno na 40 trgih z lokalnimi ponudbami izbranimi posebej glede na njihovo primernost za obdarovanje in naročnikom po vsej državi ponuja mešanico posebnih ponudb spletnih in maloprodajnih verig, ki pokrivajo vso državo, vključujoč Old Navy in Sony, enkratne ponudbe Epic Deal in potovanja. Grouponicus bo skozi ves december dodajal nove lokalne, državne in internetne ponudbe. Za več informacij o zgodovini Grouponicusa obiščite http://lore.groupon.com.

O Grouponu:

Groupon (NASDAQ: GRPN), ustanovljen novembra 2008 v Chicagu, ponuja dnevno ponudbo najboljših stvari, ki jih lahko počnete, vidite, pojeste in kupite v 45 državah po vsem svetu. Z izkoriščanjem kolektivne kupne moči Groupon nudi velike popuste, s čimer pridobijo tako podjetja kot potrošniki, ter dostavlja preko 1000 dnevnih ponudb po vsem svetu. Če želite postati naročnik obvestil o najboljših ponudbah v vašem mestu, obiščite http://www.groupon.com. Če želite na naši strani prodajati svoje izdelke, obiščite http://www.grouponworks.com.

Kontakt

Julie Mossler

Groupon Inc.

312.242.2033

press@groupon.com

Vir: Groupon Inc.