O-STA

Brezplačno telefonsko svetovanje potrošnikom bo v decembru okrepljeno

Pet organizacij je pripravilo skupno akcijo, da bi potrošnikom v decembru omogočili dodatno telefonsko potrošniško svetovanje na brezplačni telefonski številki. Nasveti bodo na voljo vsem potrošnikom.

(Maribor, 29. november 2011) - Zavod PIP, Društvo za varstvo potrošnikov Ptuj, Društvo za varstvo potrošnikov Pomurja, Društvo za varstvo potrošnikov Podravja ter Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) so združili moči v decembrski akciji "Potrošniku v pomoč". Z njo bodo vsem potrošnikom, ki potrebujejo telefonski pravni nasvet ali napotek pri uveljavljanju svojih pravic, na voljo brezplačno vsak delavnik v decembru, med 10. in 12. uro, na telefonski številki 080 1 7686 (080 1 SOUM). Nasveti bodo na voljo vsem potrošnikom.

Po besedah vodje akcije, Sanje Antonijević, se je potreba po tovrstnih akcijah pokazala že tekom izvajanja javne službe svetovanja potrošnikom, v okviru katere je Zavod PIP v štirih letih dal več kot 38.000 pravnih nasvetov, od tega pa je največ zanimanja bilo prav za telefonsko svetovanje. "Trenutno je brezplačno telefonsko svetovanje potrošnikom preko Ministrstva za gospodarstvo na voljo le eno uro na dan, vsaj v decembru, ko je potrošniška mrzlica na vrhuncu, pa z našo akcijo potrošnikom dajemo na voljo še dve dodatni uri brezplačnega telefonskega svetovanja na številki, ki jo je za to akcijo odstopila Študentska organizacija Univerze v Mariboru. Naši nasveti bodo na voljo ljudem v njihovih potrošniških zadevah, četudi niso člani nobene potrošniške organizacije saj smo prepričani, da bi takšne storitve morale biti dostopne vsem potrošnikom," je še poudarila Antonijevićeva.

Zavod PIP in tri potrošniška društva bodo s svojimi pravnimi svetovalci odgovoarjali na vprašanja potrošnikov, pojasnjevali bodo predpise in postopke za uveljavljanje njihovih pravic, pomagali pri reševanju konkretnih primerov in svetovali potrošnikom kako najbolj učinkovito uveljaviti svoje pravice v konkretnih primerih težav s ponudniki blaga in storitev. Ker je med potrošniki tudi precej študentov, ki so še posebej izpostavljeni in zaradi neizkušenosti potrebujejo dodatno pomoč, so se akciji pridružili tudi v mariborski študentski organizaciji in za ta namen dali na voljo brezplačno telefonsko številko 080 1 7686 (080 1 SOUM).

DODATNE INFORMACIJE:

Zavod PIP

Sanja Antonijević, univ.dipl.prav.

telefon 02/ 234 21 46

e-mail: sanja.antonijevic@zavodpip.si