O-STA

Formula Fitoval proti prhljaju - nova generacija

Z novimi spoznanji nad ključni vzrok prhljaja

Prhljaj je zelo neprijetna težava, ki prizadene kar polovico odraslih v različnih starostnih obdobjih. Običajno se prvič pokaže na začetku pubertete, svoj vrhunec doseže na začetku dvajsetih let in izgine po 50. letu starosti. V Krkinih laboratorijih smo upoštevali nova znanstvena spoznanja glede povzročiteljev prhljaja in razvili novo generacijo dermatoloških šamponov proti prhljaju Fitoval za celosten pristop k hitremu in dolgotrajnemu odpravljanju prhljaja, tudi trdovratnega. Pod blagovno znamko Fitoval sta odslej na voljo dva nova, izjemno učinkovita izdelka proti prhljaju: intenzivni in vzdrževalni dermatološki šampon.

Prhljaj pri ljudeh povzroča nelagodje in negativno samopodobo. Kaže se v obliki belih do rumenih lusk na laseh, pordelem in razdraženem lasišču, pogosto pa se mu v presledkih pridruži srbenje lasišča. Značilno luščenje večjih skupkov odmrlih celic je različno intenzivno - od manj izraženega, ki spominja na suho kožo, do obsežnega in trdovratnega.

Prhljaj povzročajo različni zunanji (način življenja, prehrana, vplivi okolja) in notranji dejavniki (imunske in nevrološke nepravilnosti, hormonsko stanje), vendar so glivice Malassezia v znanstvenih objavah opisane kot ključni vzrok za nastanek prhljaja. V preteklosti je bila največkrat omenjena glivica Malassezia furfur, nova znanstvena spoznanja pa so pokazala, da sta s prhljajem najbolj povezani glivici Malassezia globosa in Malassezia restricta.

Aktivne sestavine šamponov z dokazano dermatološko učinkovitostjo nadzorujejo rast glivic Malassezia, tudi M. globosa in M. restricta, in zmanjšujejo njihovo število. Hkrati pomagajo zavirati prehitro obnavljanje povrhnjice in normalizirati njeno strukturo ter odstraniti luske. Hitro pomirjajo neprijetno srbečico in razdraženost lasišča.

Intenzivni dermatološki šampon proti prhljaju Fitoval priporočamo pri izrazitem in trdovratnem prhljaju, pri prhljaju, nagnjenem k pogostim ponovitvam, ter pri srbečem in razdraženem lasišču. Uporabljajte ga dvakrat na teden, 4 tedne zapored. Če prhljaj ni popolnoma odstranjen, nego nadaljujte še 2 tedna, dvakrat na teden. Intenzivni šampon priporočamo tudi za preventivno nego pri trdovratnem prhljaju, nagnjenem k pogostim ponovitvam, 1-krat na teden ali vsak drugi teden.

Vzdrževalni dermatološki šampon proti prhljaju Fitoval priporočamo za redno umivanje las pri blagem do zmernem prhljaju in pri občasnem prhljaju. Poskrbi tudi za dolgotrajnejši učinek in zaščito pred ponovitvijo prhljaja po končani negi z intenzivnim šamponom.

Za doseganje optimalnega učinka in uspešno odpravljanje prhljaja priporočamo najmanj 3-minutno delovanje šampona na lasišču. Če se prhljaj čez čas ponovi, svetujemo ponovno uporabo intenzivnega ali vzdrževalnega šampona, odvisno od izraženosti prhljaja.

Več informacij:

Anja Lesar

Telefon (01) 475 1407

GSM 051 641 836

E-naslov anja.lesar@krka.biz