O-STA

Kandidat LRF za Pomurje Gorazd Bence prejel državno priznanje na področju prostovoljstva

Martjanci, 7.12.2011

Na mednarodni dan prostovoljstva, 5. december, in v evropskem letu prostovoljstva smo v Sloveniji dobili prve prejemnike državnih priznanj in nagrade s področja prostovoljstva kot najvišji državni priznanji za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja.

Nagrade je v imenu odbora v Mariboru podelila ambasadorka prostovoljstva in soproga predsednika države gospa Barbara Miklič Türk in vodja Službe za nevladne organizacije na Ministrstvu za javno upravo RS gospa Vanda Remškar Pirc.

Priznanje na področju prostovoljstva je prejel tudi prostovoljec Gorazd Bence iz Turnišča, ki ga ja predlagala Lokalna razvojna fundacija za Pomurje.

Izjavo o podpori k kandidaturi Gorazda Benceja so podali tudi:
BOJAN VOGRINČIČ, predsednik uprave LRF za Pomurje in vodja projekta Regionalno stičišče nevladnih organizacij Pomurja
SLAVKO REŽONJA - župan Občine Turnišče
JELKA PŠAJD - Pokrajinski muzej Murska Sobota
FRANC KÜZMIČ - Pokrajinski muzej Murska Sobota
doc.dr. JANEZ BALAŽIC
JOŽE GUTMAN, MELITA OLAJ - Osnovna šola Turnišče
STANISLAV SRAKA - Razvojna agencija Sinergija
MATEJKA HORVAT - Društvo Prekmurska herbija

Ostali prejemniki priznanj so tudi Jadranka Glavač, Jani Podrepšek, Zvonimir Korenčan, Čebelarska zveza Slovenije ter Medgeneracijsko društvo za samopomoč Drava. Nagrado za življenjsko delo pa je prejel zdravnik Aleksander Doplihar, vodja ambulante Pro bono za osebe brez zdravstvenega zavarovanja.

Več informacij in obrazložitve Odbora RS za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva o prejemnikih nagrade in priznanj za leto 2011 lahko najdete na spodnji povezavi:

http://www.lrf-pomurje.si/regionalno-sticisce-nvo/novice/?id=330