O-STA

Se vas nekaj loteva? Nova številka revije V skrbi za vaše zdravje

V decembrski številki revije V skrbi za vaše zdravje skupaj z zdravniki in farmacevti pišemo o zimskih virusnih okužbah - prehladu in gripi. Prehlad je namreč najpogostejše virusno obolenje, ki odraslega človeka prizadene 2- do 4-krat na leto, otroke pa kar 6- do 12-krat na leto. V reviji zato podrobno opisujemo znake, po katerih prepoznamo, da sta se nas okužbi lotili. Prehlad in gripa sta posledica okužbe z virusi, vendar je treba poznati razliko med njima. Prehlad povzroča cela vrsta respiratornih virusov - vsaj 200 različnih vrst, katerih skupna lastnost je naselitev v epitelijskih celicah zgornjih in nato spodnjih dihal. Gripo pa povzroča virus različnih sevov in tudi zelo različnih stopenj kužnosti, kar pomeni, da povzroča različno težko klinično sliko gripe. Na vprašanje, zakaj gripe ne gre podcenjevati, v reviji odgovarja zdravnik pulmolog.

V reviji lahko izveste, kako učinkovito lajšati simptome posameznega obolenja in kako preprečiti morebitne zaplete, ki zahtevajo obisk pri zdravniku. Poseben prispevek je namenjen prehladnim obolenjem pri najmlajših, ki se z okužbami zgornjih dihalnih poti srečujejo najpogosteje.

Revija izhaja večkrat na leto in vsakič obravnava drugo aktualno zdravstveno temo. Nanjo se lahko naročite, na voljo pa je tudi v lekarnah in čakalnicah splošnih/družinskih zdravnikov po vsej Sloveniji. Več lahko izveste na www.krka.si.

Ostanite zdravi!

Več informacij

Anja Lesar

Telefon (01) 475 14 07

GSM 051 641 836

E-naslov anja.lesar@krka.biz