O-STA

Pravljični vlak razveselil več sto otrok

Na ljubljansko železniško postajo je v četrtek, 15. decembra, zapeljal pravljični vlak, na katerem je mladinski pisatelj, pravljičar Franci Rogač otrokom pripovedoval pravljice in predstavlja svojo novo knjigo Dežka. Otroke je simbolično obdaril Božiček, obiskale so jih tudi Pravljične vile iz Pravljičnega Celja.

Pravljični vlak si je ogledal tudi direktor potniškega prometa Slovenskih železnic, mag. Boštjan Koren (na fotografiji Pravljicni3.jpg skupaj s Pravljičnimi vilami). Povedal je, da je vesel velikega odziva. "Do konca dneva bo vlak obiskalo več sto otrok. Upam, da bomo marsikoga med njimi v prihodnje lahko srečali tudi kot našega potnika. Naša ponudba za potovanje družin je namreč zelo pestra, z različnimi popusti za otroke in mlade ter družine pa je pot z vlakom tudi cenovno zelo ugodna," je povedal.

Decembra vabimo tudi na obisk pravljične dežele v Celju z vlaki, na katerih bodo otroke pozdravile Pravljične vile. V soboto 17. decembra, ob 15.20 bo vlak proti Celju odpeljal iz Maribora, v torek, 20. decembra, ob 16.36 iz Zagorja, v četrtek, 22. decembra, ob 16.35 iz Velenja in v sredo, 28. decembra, ob 15.45 iz Ljubljane. Vlaki bodo ustavljali tudi na vmesnih postajah. Natančne informacije so na ogled na naši spletni strani: http://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/slovenija/na-izlet/pravljicni-vlak-vile

Za lažjo odločitev za družinsko pot z vlakom bo do konca decembra skrbel poseben popust, saj otroci, stari od 6 do 12 let, z vsemi vlaki potujejo s kar 75-odstotnim popustom. Za otroke, mlajše od 6 let, pa je potovanje celo brezplačno.