O-STA

Gericomova družina WebGine dobila nova člana

Najnovejša notesnika WebGine nadaljujeta Gericomovo poslovno naravnanost, trgu ponuditi zmogljive in bogato opremljene računalnike po izredno konkurenčnih cenah. Obenem pa pomenita tudi dvig ponudbe, predvsem v smeri približevanju bolj zahtevnim uporabnikom. Kot vsaka družina tudi WebGinova odrašča in dozoreva in to v vseh pogledih.
Če je še pred kratkim veljalo, da WebGine notesnike poganjajo šibkejši procesorji (do 1GHz), potem tega za najnovejša modela ne moremo trditi. Poganja ju namreč 1200 MHz Intelov Celeron procesor, ki bo kos tudi najzahtevnejšim opravilom. Procesor je izdatno založen z 256 MB pomnilnika, oba prenosnika pa sta opremljena z 20 GB trdim diskom. Korak naprej so v družini WebGine naredili tudi na področju opreme, ki je bogatejša in funkcionalnejša. Dosedanji klasični CD ROM je nadomestil DVD pogon s šestkratno hitrostjo, najzahtevnejši uporabniki pa se lahko odločijo za kombinirani CD-RW/DVD pogon, ki jim poleg klasičnega predvajanja DVD enote omogoča tudi branje in ''peko'' CD-jev. Dodatno zadovoljstvo nudi izboljšani in večji 15 palčni zaslon. Prenosnika poganja litijsko-ionski akumulator, ki omogoča delovanje brez napajanja energije dobri dve uri avtonomije. Povezavo z Internetom nam omogoča vgrajen 56K modem, za povezavo z drugimi računalniki pa vgrajena 10/100 Mbitna mrežna kartica. Vse to omogoča Gericomovim uporabnikom družine WebGine možnost, da so udobja in funkcionalnost svoje pisarne deležni kjerkoli. Velja pa še omeniti, da tudi za najnovejša člana družine Webgine možen dokup triletne razširjene garancije, s katero bodo uporabniki v primeru okvare ali poškodbe Gericomovega prenosnika, ki je ne bo moč odpraviti v 24-ih urah, upravičeni do nadomestnega, ta dodatna ugodnost pa veljala tudi po preteku 3-letne garancijske dobe.
Osnovni model s 15 palčnim zaslonom in z 20GB trdim diskom in DVD pogonom stane z vštetimi dajatvami 399.900 SIT, model z vgrajenim kombiniranim CD-RW/DVD pogonom pa 449.000 SIT.