O-STA

SAOP s seminarji preko spleta povečal obiskanost izobraževanj

Podjetje SAOP je od septembra 2011 izvedlo 51 spletnih seminarjev, na katerih je 1.252 slušateljev spoznavalo zakonodajne novosti ter nove zmožnosti poslovnih programov iCenter in miniMAX. S tem so za 3-krat povečali obiskanost seminarjev v primerjavi s klasični izobraževanji v učilnicah.

ŠEMPETER PRI GORICI, 29. december 2011 - Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, je z jesenjo uporabnikom svojih poslovnih programov iCenter in miniMAX ponudilo vrsto spletnih izobraževanj, tako imenovanih webinarjev. Spletnih izobraževanj se je udeležilo 1.252 slušateljev iz 647 računovodskih servisov in podjetij, ki so se tako pripravili na zakonodajne novosti ter nove funkcionalnosti v programih iCenter in miniMAX, ne da bi zapustili delovno mesto.

Visoka udeležba spletnih seminarjev, ki jih je v povprečju obiskalo 24 slušateljev, kaže na to, da je spletno učenje izredno aktualno. "Uporabniki zelo težko sledijo vsem novostim, zato nas številna udeležba spletnih seminarjev niti ni presenetila," je povedala Jana Štolfa, vodja izobraževanj v SAOP. V Sloveniji se samo na zakonodajnem področju vsako leto izvede veliko sprememb, poleg tega pa je tudi izboljšav in novih funkcionalnosti v programski opremi veliko. "V SAOP želimo, da bi našim uporabnikom čim bolj približali naša izobraževanja, da bi bila za njih čim bolj dostopna in kakovostna" je še poudarila Jana Štolfa.

Slušatelji se ne bojijo tovrstnih novosti

Izobraževalne storitve za računovodstvo in finančno poslovanje so poleg razvoja poslovne programske opreme že vrsto let med glavnimi dejavnostmi podjetja SAOP. "SAOP-ova izobraževanja so prepoznavna po aktualnosti tem ter kakovosti vsebine, pa tudi pri sami izvedbi se trudimo, da se čim bolj prilagodimo slušateljem," je še razložila Jana Štolfa.

Čeprav e-učenje predstavlja trend na vseh področjih izobraževanja, je bilo med slušatelji čutiti nekaj začetne negotovosti. Vendar sta navdušenje slušateljev po koncu spletnih seminarjev in njihova uspešnost pri uvajanju tako posredovanega novega znanja pokazatelja, da je s pravilnim pristopom in dobro zasnovanim sistemom možno doseči želene rezultate.

Podjetje prihrani na potnih stroških in dnevnicah

Kot so ugotovili iz odziva obiskovalcev spletnih seminarjev, sta med glavnimi prednostmi takšnega e-učenja manjša poraba časa ter nižji stroški, saj podjetjem ni potrebno izplačevati na primer dnevnic ter potnih in bivanjskih stroškov. Možnost strokovnega usposabljanja na delovnem mestu obenem tudi poveča učinkovitost samega prenosa znanja. Slušatelj namreč lahko pridobljeno znanje že v času izvajanja seminarja preizkusi na konkretnem primeru in na sredstvih, ki jih vsakodnevno uporablja. Poleg tega se lahko v primeru težav takoj obrne na predavatelja oziroma inštruktorja ter v najkrajšem možnem času začne s samostojnim delom.

Več o spletnem izobraževanju je podjetje SAOP objavilo na http://seminarji.saop.si.

-Konec sporočila-

Dodatne informacije

Logotipi SAOP, fotografije, vsebinski članki... http://www.saop.si/site/o_podjetju_za_novinarje/413/za_novinarje.aspx

Peter Krkoč, Vodja marketinga in odnosov z javnostjo

SAOP d.o.o.
Cesta Goriške fronte 46
5290 Šempeter pri Gorici

M: 031 604 851
E: peter.krkoc@saop.si
F: 05 / 393 81 36
S: www.saop.si