O-STA

Novi ISL AlwaysOn 2.0 omogoča neomejeno izmenjavo datotek

Ljubljana, 13. januar 2012. Podjetje XLAB, srebrna gazela 2011, je izdalo novo različico svoje programske opreme za oddaljen dostop, ISL AlwaysOn 2.0, ki prinaša možnost neomejene izmenjave datotek med oddaljenimi uporabniki ter nekatere druge novosti.

Novi ISL AlwaysOn 2.0 uporabniku omogoča hiter dostop do oddaljenih datotek in izmenjavo izbranih datotek s komerkoli. Za dostop do datotek na oddaljenem računalniku ni več treba pričeti seje na daljavo s tem računalnikom. Uporabnik se od koderkoli preko spletne strani www.islonline.com prijavi v svoj račun ISL Online, kjer vidi seznam oddaljenih računalnikov in datotek, ki jih ima posamezen računalnik v izmenjavi ter so na voljo za prenos. Vsaka mapa v izmenjavi ima svojo lastno URL povezavo, ki jo uporabnik lahko po elektronski pošti pošlje osebi, s katero želi vsebino mape deliti. Tako si lahko uporabniki med seboj izmenjujejo datoteke, ki so prevelike za pošiljanje preko elektronske pošte. Če lastnik računa ISL Online drugim omogoči popoln nadzor nad datotekami v izmenjavi, lahko ti poleg prenosa, datoteke tudi spremenijo ali v skupno mapo naložijo nove. Gre za storitev podobno Dropboxu, vendar s pomembno razliko, skupna velikost datotek v izmenjavi ni omejena. Edina omejitev je velikost trdega diska posameznega računalnika.

Poleg preproste in hitre izmenjave podatkov, ISL AlwaysOn 2.0 omogoča izvajanje še nekaterih ukazov neposredno iz spletnega računa:

· Wake On LAN: zagon oddaljenega računalnika iz stanja mirovanja

· Sprememba dostopnega gesla do enega ali več oddaljenih računalnikov

· Izklop računalnika/ov na daljavo

· Pridobivanje sistemskih informacij oddaljenega računalnika/ov

Pričnite sejo z oddaljenim računalnikom iz namizne aplikacije

ISL AlwaysOn 2.0 prinaša še eno novost, namizno aplikacijo, ki je poenostavila povezovanje z oddaljenim računalnikom in uporabniku omogoča:

· Vpogled v seznam oddaljenih računalnikov, s katerimi se lahko poveže v nekaj sekundah

· Upravljanje oddaljenih uporabnikov in datotek v izmenjavi (lokalne datoteke)

· Pregled zgodovine dostopov

ISL AlwaysOn 2.0 je na voljo na http://www.islonline.com/isl-alwayson/.

Dodatne informacije o programski opremi za oddaljen dostop ISL AlwaysOn:

· Dostop: Prenesite aplikacijo za oddaljen dostop ISL AlwaysOn

· Cenik: Spletna trgovina ISL Online, 15-dnevni brezplačni preizkus

· Slike: Posnetki zaslona in ikone

· Video: Oglejte si kratek video, kako deluje oddaljen dostop

· Oddaljen dostop ISL AlwaysOn za iPad in iPhone: App Store

· Dokumentacija o izdaji

O ISL Online

ISL Online, izdelek inovativnega podjetja XLAB d.o.o, je paket štirih programskih rešitev za dostop in nadzor oddaljenega namizja, spletni pogovor v živo in video konference. Programska orodja ISL Online omogočajo enostavno in varno povezovanje naprav preko interneta po celem svetu ter delujejo na Windows, Linux, Mac in tabličnih računalnikih ter pametnih telefonih. Po svetu storitve ISL Online uporablja več kot 120.000 poslovnih uporabnikov, kot so Konica Minolta, IBM in Telekom Slovenije, ki letno ustvarijo več kot 5 milijonov sej.