O-STA

SAOP iCenter 6.19 za sodobno elektronsko poslovanje

Nova verzija poslovne rešitve iCenter prek tesne integracije s spletnimi trgovinami ter dovršenim sistemom za vodenje elektronske dokumentacije organizacijam omogoča celovito izvedbo elektronskih poslovnih procesov.

ŠEMPETER PRI GORICI, 1. februar 2012 - Podjetje SAOP, vodilni proizvajalec poslovnih programov za podjetja in javne ustanove, je ponudilo novo različico poslovnega informacijskega sistema za srednje in velike organizacije iCenter 6.19. SAOP z novim sistemom podjetjem omogoča uvedbo celovitega e-poslovanja od prodaje prek spleta do uporabe elektronske dokumentacije pri internem poslovanju ter poslovanju z dobavitelji, kupci ter ustanovami javne uprave.

SAOP je v iCentru 6.19 povsem na novo razvil podporo spletni prodaji in omogočil povezovanje iCentra z različnimi sistemi za spletno prodajo. "Svetovni splet podjetjem odpira učinkovite prodajne poti, prek katerih lahko hitro povečajo doseg novih kupcev ter pocenijo izvedbo prodajnega procesa," je povedal Sandi Boršo, direktor prodaje in marketinga v SAOP. Novi iCenter za povezovanje s spletnimi trgovinami uporablja tehnologijo spletnih storitev in izmenjevalne datoteke XML. Tako omogoča več načinov povezovanja, ki podpirajo različne poslovne scenarije, od enostavnejšega, kjer se prenašajo samo kataloški podatki, cene ter informacije o zalogah, do avtomatizacije celotnega prodajnega procesa vključno s fakturiranjem, elektronskim plačevanjem, knjiženjem ter vodenjem finančnega in blagovnega toka. iCenter se na tak način lahko povezuje tudi z drugimi spletnimi aplikacijami za trženje in prodajo, na primer z globalnimi sistemi za podporo upravljanju nabavnih verig (tipično spletno naročanje in prodaja B2B) ter s spletnimi aplikacijami za upravljanje odnosov s strankami (CRM).

Druga generacija SAOP-ovega dokumentnega sistema, ki je z novo različico iCenter 6.19 integralni del te vodilne poslovne rešitve, uporabnikom omogoča sodobno poslovanje, v katerem se poslovni procesi v celoti izvajajo elektronsko, brez uporabe papirnih dokumentov. Sistem namreč omogoča elektronsko vodenje prejetih, poslanih in notranjih dokumentov, pri čemer shranjuje dokumente v šifrirani obliki, ki uporabnikom izven SAOP iCentra niso dostopni. V naslednji fazi bo z uvedbo elektronskega podpisovanja dokumentov sistem ustrezal tudi zakonskim zahtevam za pravno veljavno brezpapirno poslovanje. SAOP je v novem dokumentnem sistemu poskrbel tudi za podporo delovnim tokovom ter integracijo s poslovnimi procesi, upravljanje različic in revizijsko sledljivost. Sami dokumenti lahko nastajajo ali znotraj poslovnih procesov SAOP iCentra ali prek digitalizacije papirnih dokumentov oziroma s transformacijo elektronskih dokumentov iz drugih sistemov, kot so elektronska pošta ter namenske poslovne aplikacije (CRM, CAD, CAM, ...).

"Prednost SAOP-ovega dokumentnega sistema je, da uporabnikom dopušča izbiro načina dolgoročne hrambe elektronske dokumentacije, s čimer lažje prilagajajo elektronsko vodenje poslovne dokumentacije krovni varnostni politiki oziroma sistemu upravljanja poslovnih tveganj," je še povedal Boršo. Novi dokumentni sistem uporabnikom dopušča možnost za dolgoročno hrambo na lastni infrastrukturi prek klasifikacijskega načrta, notranjih pravil in podpore standardu upravljanja varovanja informacij ISO 27001, ali uporabo zunanjih certificiranih storitev e-arhiviranja.